1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Karis võttis Kadriorus vastu nelja riigi suursaadikute volikirjad
President Karis võttis Kadriorus vastu nelja riigi suursaadikute volikirjad

President Karis võttis Kadriorus vastu nelja riigi suursaadikute volikirjad

Vabariigi President Alar Karis tervitas Kadriorus uut Ameerika Ühendriikide, Peruu, Panama ja Colombia suursaadikut.

Riigipea kiitis kohtumisel Ameerika Ühendriikide suursaadik George Peter Kentiga Eesti ja Ameerika Ühendriikide häid kahepoolseid suhteid ja edastas tervitused president Joe Bidenile. „Tänan USA-d otsuste eest Ukraina toetamisel, mis on paljudele eeskujuks. Peame suurendama oma toetust, et aidata tagada võit Ukraina tingimustel,“ ütles president Karis. „Ukraina Euro-Atlandi integratsioon on piirkonna pikaajalise rahu ja stabiilsuse võti ja Ukrainat tuleb sel teel igati toetada.“

Ameerika Ühendriikide suursaadik George Peter Kent ja President Alar Karis. Foto: Kristi Sits

President Karis avaldas tänu NATO idatiiva tugevdamise ja väekontingendi rotatsioonide eest ning pikaajalise ja märkimisväärse kaitsealase koostöö eest. „See on ülioluline julgeolekuabi, mida USA Balti riikidele NATO idatiiva kindlustamisel ja meie võimete arendamise kiirendamisel on osutanud,“ ütles president Karis.

Oma volikirjad andsid Eesti riigipeale täna üle ka Panama Vabariigi suursaadik Javier Alcides Bonagas De Gracia, Peruu Vabariigi suursaadik Eric Edgardo Guillermo Anderson Machado ning Colombia Vabariigi suursaadik Assad José Jater Peña.

Panama Vabariigi suursaadik Javier Alcides Bonagas De Gracia ja President Alar Karis. Foto: Kristi Sits

Volikirju vastu võttes tõi Eesti riigipea esile Eesti valmiduse arendada kahepoolseid suhteid digi- ja kübervaldkonnas ning hea koostöö rahvusvahelistes organisatsioonides. Ta rõhutas kõikide suursaadikutega kohtudes, et Ukraina toetamisega ning Venemaa isoleerimisega rahvusvahelisel areenil tuleb jätkata kuni Ukraina tingimustel rahu sõlmimiseni. Samuti ütles president Karis, et Ukrainas sõjakuritegude toimepanijad tuleb võtta vastutusele ning oluline on läbi viia kohtupidamine nii agressiooni kui sõjakuritegude toimepanijate üle.

Peruu Vabariigi suursaadik Eric Edgardo Guillermo Anderson Machado ja President Alar Karis. Foto: Kristi Sits

Eesti riigipea kutsus saadikutega vesteldes kõiki riike üles toetama ÜRO Peaassamblee rahuresolutsiooni, mille hääletus on juba sel neljapäeval.

Ameerika Ühendriikide suursaadik resideerib Tallinnas. Panama suursaadik ja Colombia suursaadik resideerivad Varssavis ning Peruu suursaadik Helsingis.

Head Uudised GoodNews