1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Karis võttis vastu Ungari, Kuuba ja Tšiili suursaadiku volikirjad
President Karis võttis vastu Ungari, Kuuba ja Tšiili suursaadiku volikirjad

President Karis võttis vastu Ungari, Kuuba ja Tšiili suursaadiku volikirjad

Vabariigi Presidendile Alar Karisele andisid täna Kadriorus oma volikirja üle Ungari suursaadik Pál András, Kuuba Vabariigi suursaadik Beatriz Parra González ja Tšiili Vabariigi suursaadik Belén Constanza Sapag Muñoz de la Peña.

President Karis kinnitas Ungari suursaadiku volikirja vastu võttes, et Eesti ja Ungari suhted on traditsiooniliselt olnud head. Riigipea sõnul on meie soome-ugri juured vastastikuse mõistmise aluseks ja võimaldavad avameelselt arutleda selle üle, milles meil on erimeelsused.

Foto: Marko Mumm

Kohtumisel Kuuba suursaadikuga väljendas Eesti riigipea veendumust, et Eestil ja Kuubal on mitmeid võimalusi koostöö laiendamiseks nii kahepoolselt kui ka Euroopa Liidu ja Kuuba suhete raames. President Karise sõnul on Eesti valmis jagama Kuubaga oma e-valitsemise kogemusi.

Tšiili suursaadikutega kohtumisel tõi president Karis esile meie riikide koostööd inimõigusi ja demokraatiat edendavate algatuste raames rahvusvahelistes organisatsioonides. Eesti riigipea sõnul soovib Eesti nii kahepoolselt kui ka Euroopa Liidu küberkoostöö raames süvendada koostööd küberkaitse valdkonnas ning edendama digikoostööd.

Foto: Marko Mumm

Kõikide saadikutega kõneles president Karis Venemaa agressioonisõja kuritegelikust iseloomust, sõja globaalsetest mõjudest ja Ukraina jätkuva toetamise tähtsusest.

Ungari suursaadik resideerib Tallinnas ning Kuuba ja Tšiili suursaadikud Helsingis.

Head Uudised GoodNews