1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Kersti Kaljulaid Düsseldorfis: eestlased väärtustavad Euroopa Liidu pakutavaid vabadusi
President Kersti Kaljulaid Düsseldorfis: eestlased väärtustavad Euroopa Liidu pakutavaid vabadusi

President Kersti Kaljulaid Düsseldorfis: eestlased väärtustavad Euroopa Liidu pakutavaid vabadusi

„Euroopa Liit on meie armastatud vabaduste garantii ning seetõttu on Eestis ka tugev toetus Euroopa Liidule,“ lausus president Kersti Kaljulaid täna Põhja-Reini-Vestfaali liidumaa peaministri Armin Laschetiga kohtudes. Nii Eestile kui Saksamaale on oluline ühtehoidev ja tugev Euroopa Liit ning me hindame Saksamaa rolli Euroopa Liidu ühtsuse säilitamisel, lisas Vabariigi President.

Eesti riigipea sõnul on oluline pakkuda ka EL idapartnerluse riikidele võimalus valida suund Euroopale. „Käisin hiljuti Gruusias ja Ukrainas ja mul oli hea meel näha sealset tugevat kodanikuühiskonda ning orienteeritust Euroopa Liidu väärtustele. Loodan, et Euroopa Liit leiab võimaluse, kuidas neid riike rohkem endaga siduda,“ lisas president Kaljulaid. 

Kohtumisel arutati veel pikemalt NATO tippkohtumise järelkajasid, Euroopa Liidu julgeolekut ning rändeteemasid.

Eesti riigipea kohtus hommikul Düsseldorfis ka Põhja-Reini-Vestfaali Maapäeva presidendi André Kuperiga ning Põhja-Reini-Vestfaali Euroopa, liidu- ja välisasjade ministri dr Stephan Holthoff-Pförtneriga, et arutada võimalusi arendada Eesti ja Põhja-Reini-Vestfaali koostööd e-lahenduste alal. Täna õhtul kõneleb Vabariigi President Münsteri äriseminaril Eesti digiühiskonnast ning avaliku sektori e-lahendustest.

Homme võtab president Kaljulaid Eesti riigi nimel Münsteris vastu Rahvusvahelise Vestfaali rahu auhinna, mis antakse sel aastal Balti riikidele ning kohtub Saksamaa liidupresidendi Frank-Walter Steinmeieriga.

Head Uudised GoodNews