1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Kersti Kaljulaid kohtus Saksamaa presidendiga
President Kersti Kaljulaid kohtus Saksamaa presidendiga

President Kersti Kaljulaid kohtus Saksamaa presidendiga

Vabariigi President Kersti Kaljulaid kohtus täna Kadriorus Saksamaa Liitvabariigi presidendi Frank Walter Steinmeieriga.

„Saksamaa on meie üks lähemaid liitlasi nii Euroopa Liidus kui NATOs ning väärtused, millel need organisatsioonid püsivad, on ka mõlema riigi vundamendiks. Ühtsus ja tugev koostöö neis organisatsioonides, aga ka see, et nii EL kui NATO ise oleks tugevad ja tegutsemisvõimelised, on see, mille eest me mõlemad seisame,“ ütles president Kaljulaid pärast kohtumist.

Kohtumisel arutati ka julgeolekuolukorda Euroopas ja meie naabruses, samuti Eesti EL Nõukogu eestistumise ning idapartnerlusega seotud teemasid. „Meie soov on hoida jätkuvalt tugevat sidet idapartnerlusriikidega. Meil ei ole moraalset õigust tõmmata ust kinni ja öelda, et kes sees, see sees ja kes väljas see väljas ja punkt. Me peame toetama riike, kes peavad oluliseks Euroopalikke väärtusi ning jätkavad reformide kursil liikumist,“ ütles riigipea.

President Kaljulaid tänas Saksa riigipead ka nende pikaajalise ja sisuka panuse eest NATO kirdenurga julgeoleku tagamisel ning osalemise eest NATO Balti õhuturbemissioonil.

Täna pärastlõunal andsid riigipead Kadriorus ka ühise pressikonverentsi. President Steinmeier saabus Eesti-visiidile koos abikaasa pr Elke Büdenbenderiga, kes koos hr Georgi-Rene Maksimovskiga külastasid täna Telliskivi Loomelinnakut ning Peeteli kogudust. Õhtul annab president Kaljulaid Maarjamäe lossis õhtusöögi Saksamaa riigipea auks.

Head Uudised GoodNews