1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Kersti Kaljulaid läheb äridelegatsiooniga riigivisiidile Kuveiti
President Kersti Kaljulaid läheb äridelegatsiooniga riigivisiidile Kuveiti

President Kersti Kaljulaid läheb äridelegatsiooniga riigivisiidile Kuveiti

President Kersti Kaljulaid on uue nädala alguses kolmepäevasel riigivisiidil Kuveidis, et edendada kahe riigi digikoostööd ja Eesti ettevõtjate huve Pärsia lahe regioonis.

4.–6. novembrini toimuva riigivisiidi käigus kohtub Eesti riigipea Kuveidi emiiri šeik Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabahi, peaminister šeik Jaber Mubarak Al-Hamad Al-Sabahi, välisministri ja asepeaministri Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabahi ning rahvuskogu spiikri Marzouq Ali Al-Ghanimiga. Oktoobri lõpus sõlmiti Eesti ja Kuveidi vahel koostöömemorandum digitaalvaldkonna arendamiseks, mis keskendub e-valitsusele ja küberjulgeolekule ja nii räägitakse kohtumistel, kuidas selles vallas koostööd edendada. Kuveit on hetkel ÜRO julgeolekunõukogu mittealaline liige ja Eesti riigipea soovib kuulda ka nende kogemusi ja leida võimalusi koostööks – Eesti alustab ÜRO julgeolekunõukogus oma kaheaastast liikmelisuse perioodi 2020. aasta jaanuarist.

Eesti riigipead saadab riigivisiidil ametlik delegatsioon, kuhu kuuluvad teiste seas ka Riigikogu väliskomisjoni esimees Enn Eesmaa ja Kaubandus-Tööstuskoja juht Toomas Luman. Lisaks on visiidil kaasas ka esinduslik 14-liikmeline äridelegatsioon, kuhu kuulub nii infotehnoloogia, kaitsetööstuse, fintechi kui ka mööblitööstuse esindajaid. Kohtumisel Kuveidi Kaubandus-Tööstuskoja esimehe Ali Mohammed Thunayan Al-Ghanimiga arutatakse ka võimalusi Eesti ettevõtjate tegevuse edendamiseks laheriikides.

Viimati tegi riigivisiidi Kuveiti president Lennart Meri 1993. aastal.

Head Uudised GoodNews