1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Kersti Kaljulaid on täna töövisiidil Rootsi Kuningriigis
President Kersti Kaljulaid on täna töövisiidil Rootsi Kuningriigis

President Kersti Kaljulaid on täna töövisiidil Rootsi Kuningriigis

President Kersti Kaljulaid on täna töövisiidil Rootsi Kuningriigis, kus ta kohtub Rootsi kroonprintsess Victoriaga, peaminister Stefan Löfveniga ning Riksdagi esimehe Andreas Norléniga, et arutada koostöövõimaluste süvendamist kliima-, energia-, digi-ja kübervaldkondades ning käsitleda riikide koostööd rahvusvahelistes organisatsioonides ning regionaalseid ja globaalseid  julgeolekuküsimusi.

„Rootsi ja Eesti suhted on olnud traditsiooniliselt tihedad, ent meil on siiski veel palju kasutamata võimalusi koostööks nii rohepöörde kui ka digipöörde raames. Rootsi ettevõtetel on aina suurem huvi leida Eestist koostööpartnereid digipöörde läbiviimisel, seetõttu on tänasel visiidil kaasas ka mitmed Eesti digivaldkonna ettevõtted. Eesti suursaatkonnas Stockholmis toimub Eesti ja Rootsi ettevõtete osalusel ümarlaud, millel käsitletakse digitaliseerimise võimalusi ja tänaseid väljakutseid. Külastame ka piirkonna olulisimat tehisintellekti partnerorganisatsiooni AI Sweden, et leida võimalikke koostöökohti ning arutleda digiriigi ülesehitamise teemadel,“ lausus presidendi kantselei välisosakonna juhataja Kristel Engman.

Käesoleval aastal tähistavad Eesti ja Rootsi 100. aasta möödumist diplomaatiliste suhete sõlmimisest ning suhete taastamise 30. aastapäeva.

Riigipea jõuab Eestisse tagasi täna hilisõhtul.

Head Uudised GoodNews