1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Kersti Kaljulaid: riigikontrolör peab andma meile kindluse, et Eesti on hästi hoitud
President Kersti Kaljulaid: riigikontrolör peab andma meile kindluse, et Eesti on hästi hoitud

President Kersti Kaljulaid: riigikontrolör peab andma meile kindluse, et Eesti on hästi hoitud

President Kersti Kaljulaid tegi täna Riigikogule ettepaneku nimetada järgmiseks viieks aastaks riigikontrolöri ametisse pikaaegne avaliku sektori tippjuht Janar Holm.

„Riigikontrolör peab oma tööga andma meile kindluse, et Eesti on hästi hoitud. Tema ülesanne on luua usaldust, mitte kahtlusi. Riigikontrolör ei ole ei audiitor, poliitik ega kolumnist. Ta peab olema suure pildi ja vaheda mõistusega inimene. Ta peab töötama tulevikuga, kuigi infot saab paljuski minevikust,“ rõhutas president Kaljulaid Janar Holmi tutvustades. Lisaks ootab riigipea, et uus riigikontrolör oleks eestvedaja, kes lisaks toimuvast arusaamisele suudab mõelda, sõnastada ja ka ühiskonda kaasa tõmmata arutama nende põhimõtteliste valikute üle, mis meie riigil järgmisel 10-15 aastal ees seisavad.

Vabariigi President toonitas oma sõnavõtus ka riigikontrolli institutsiooni jätkuva sõltumatuse hoidmise olulisust: „Riigikontrolör peab olema ka väga hea juht, kes suudab hoida ja luua pühendunud meeskonna, kellega koos tuleb tal tagada riigikontrolli jätkuv sõltumatus. Parim garantii selleks on institutsiooni sisuline, argumenteeritud ja mõtestatud töö.“ Riigipea sõnul on Janar Holmi pikk kogemus kantslerina ning sellega kaasnenud tihe koostöö teiste ministeeriumide ja kohalike omavalitsustega andnud talle väga hea pildi ja arusaamise riigi kõigist poliitikavaldkondadest ja valitsemisaladest.

Enne kandidaadi esitamist konsulteeris riigipea ka kõigi suuremate parlamendierakondade juhtidega ning avaldas lootust, et Janar Holmi kandidatuur leiab Riigikogus tugeva toetuse.

Head Uudised GoodNews