1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President kohtus printsess Anne’iga
President kohtus printsess Anne’iga

President kohtus printsess Anne’iga

President Kersti Kaljulaid kohtus täna Kadriorus Eestis visiidil oleva Tema Kuningliku Kõrguse Printsess Anne`iga.

Kohtumisel räägiti üldisest julgeolekuolukorrast, Ühendkuningriigi panusest Eestis paiknevasse liitlaste lahingugruppi ja koostööst välisoperatsioonidel. Samuti tulid kohtumisel jutuks Eesti üldised arengud viimase 25 aasta jooksul, tehnoloogia ja digiriigi areng ning võimalused Eesti kogemusi arenguabi andmisel kasutada. „Ühendkuningriigiga seob meid tihe sõjaline koostöö juba Vabadussõja ajast. Ühine osalemine rasketel välismissioonidel on loonud ka väga hea aluse koostööks Eestis paiknevas liitlaste lahingugrupis, mis omakorda on andnud hindamatuid õppetunde tervele NATO-le meie piirkonna kaitsmiseks,“ ütles president Kaljulaid.

Anne on hetkel Eestis NATO lahingugrupi koosseisus teeniva Suurbritannia Tema Majesteedi Kuninglike Husaaride rügemendi aukolonel ja külastab ka selle rügemendi sõdureid Tapal.

Anne on Briti kuninganna ja Edinburghi hertsogi ainus tütar, kes toetab kuningannat tema riigipea rollis, esindades teda üritustel Ühendkuningriigis ja mujal maailmas teiste kuningliku pere liikmete kõrval. Ta on seotud rohkem kui 300 peamiselt heategevusliku organisatsiooni ja sõjaväelise rügemendiga nii Ühendkuningriigis kui ka mujal.

Head Uudised GoodNews