1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President kuulutas välja rahapesu, liikluse ja mereveo seadusemuudatused
President kuulutas välja rahapesu, liikluse ja mereveo seadusemuudatused

President kuulutas välja rahapesu, liikluse ja mereveo seadusemuudatused

President Kersti Kaljulaid kuulutas välja rahapesu, gaasisõidukeid ja ohtlike ainete merevedu puudutavad seadusemuudatused.

Tulumaksuseaduse, käibemaksuseaduse ning rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seaduse muudatustega rakenduvad praegu kehtivad agressiivse maksuplaneerimise vastased meetmed senise Eesti enda kehtestatud madala maksumääraga territooriumide loetelu asemel Euroopa Liidu loetellu kantud maksukoostööd mittetegevate jurisdiktsioonide suhtes. Samuti võimaldatakse Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriigi residendist füüsilisel isikul sarnaselt Eesti residendiga arvestada maksuvaba tulu jooksvalt senise aastapõhise arvestuse asemel ja täpsustatakse ka Euroopa Liidu asutuste lähetuskuludega seotut.

Liiklusseaduse muudatustega kehtestatakse üldine raamistik erisüsteemide kontrollimisele ja kontrollimisega tegelevatele asutustele. Eelkõige puudutab see praegu maagaasiga sõitvate sõidukite kütusepaake, et tagada kütusena surumaagaasi ja veeldatud maagaasi tarbivate sõidukite ohutus.

1996. aasta rahvusvahelise konventsiooni vastutusest ja kahju hüvitamisest ohtlike ja kahjulike ainete mereveol (HNS-konventsiooni) 2010. aasta protokolliga ühinemise seaduse kohaselt luuakse konventsiooni ja protokolliga ohtlike ja kahjulike ainete mereveol tekkinud merereostuskahjude hüvitamiseks rahvusvaheline süsteem. Konventsioon ei ole veel rahvusvaheliselt jõustunud ning Eesti protokolliga ühinemine tähendab ühtlasi konventsiooniga ühinemist. Konventsioon kohustab osalisriigis registreeritud laeva registreeritud omanikku võtma piisavat kindlustust või muud finantstagatist, et katta kehtivate määrade kohaselt ohtlike või kahjulike ainete tekitatav võimalik reostuskahju.

Head Uudised GoodNews