1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President nimetas ametisse uue keskkonnaministri
President nimetas ametisse uue keskkonnaministri

President nimetas ametisse uue keskkonnaministri

President Alar Karis vabastas peaministri Kaja Kalda ettepanekul keskkonnaministri ametist Tõnis Mölderi ja nimetas uueks ministriks Erki Savisaare.

„Tean, et Tõnis Mölder tegi läbimõeldud ning lähedastega ja erakonnas põhjalikult läbi arutatud otsuse. Mõistan tema kaalutlusi ja saan aru, mida ta peab praegu esmatähtsaks,“ ütles president Karis.

Riigipea sõnul on tähtis, et keskkonnaministeeriumi valitsemisala oleks hästi juhitud ja hoitud, arvestades, kui ambitsioonikad on Euroopa Liidu ja Eesti kavad kujundada meie ühiskonnad ümber keskkonnasõbralikemateks.

„Erki Savisaarel on ettevõtja ja IT-valdkonna taust, mis aitab kindlasti näha rohepöörde erinevaid võimalusi, sest meie ökoloogilise jalajälje vähendamine käib käsikäes meie majanduse ümber korraldamisega,“ lausus president Karis, kes kõneles Erki Savisaarega eile pikemalt telefonitsi.

„Ta on juhtinud keskkonnakomisjoni Eesti parlamendis ja Balti Assamblees, olnud riigikogu taastuvenergia, metsanduse ja vesinikutehnoloogia toetusrühmades, aga ka põlevkivi ja teiste maavarade uurimise toetusrühmas ning energeetika ja teadusuuringute toetusrühmas. Kõik need teemad ongi keskkonnaministri töölaua keskel. Seega, mis muud kui – jõudu tööle!“ ütles president Karis täna keskkonnaministriks nimetatud Erki Savisaarele.

Head Uudised GoodNews