1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pressifoto konkursile laekus üle 1200 foto
Pressifoto konkursile laekus üle 1200 foto

Pressifoto konkursile laekus üle 1200 foto

aasta_pressifoto_2013_poster_canon_overallTallinnas koguneb reede hommikul rahvusvaheline žürii, et valida välja parimad mullused pressifotod, kokku laekus konkursile 1209 pilti 70 autorilt.

Uudisfotode kategoorias laekus 137 üksiktööd ja 33 reportaaži, olemusfoto kategoorias 155 üksiktööd ja 42 lugu, spordifoto kategoorias 105 üksiktööd ja 18 lugu ning portreede kategoorias 127 üksiktööd ja 13 lugu, teatas Eesti Pressifotograafide Liit oma kodulehel.

Konkursile “Aasta pressifoto 2013” saavad kandideerida kõik professionaalsed pressifotograafid, väljaanded ja ajakirjandusega seotud institutsioonid. Igas kategoorias võib esitada piiramatul hulgal töid. Lubatud on nii must-valged kui ka värvilised fotod. Võistlustöö võib olla üksikfoto või fotoreportaaž. Fotolugusid saab esitada kõigis kategooriates.

Rahvusvahelisse žüriisse kuuluvad Maalehe tegevtoimetaja Tiina Reinart, vabakutseline pressifotograaf Toomas Volmer, Soome Aasta Pressifotograaf 2011 Touko Hujanen ja Leedu Fotograafide Ühingu esimees Jonas Staselis.

Eesti Ajalehtede Liit, Eesti Pressifotograafide Liit, Canon ja Overall avaldavad nominendid reede õhtul. Võitjad avalikustatakse 28. veebruaril toimuval pressipeol.

Vaata fotosid SIIT!

Head Uudised GoodNews