1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. PUBLIKUMASK I Eesti Noorsooteater kutsub külastama teatreid isikupärastatud maskides
PUBLIKUMASK I Eesti Noorsooteater kutsub külastama teatreid isikupärastatud maskides

PUBLIKUMASK I Eesti Noorsooteater kutsub külastama teatreid isikupärastatud maskides

Inspireerituna teatripubliku leidlikest kaitsemaskidest kutsub Eesti Noorsooteater üles kasutama isikupärastatud publikumaske ning jagama neist pilte sotsiaalmeedias teemaviitega #publikumask.

Eesti Noorsooteatri publiku hulgas on kaitsemaskide kandmise harjumus alates sügisest kasvanud ning paljudel etendustel on kogu publik maskides. Maskikandmist keerulise aja ebamugavaks kohustuseks pidamise asemel rakendavad inimesed oma loovust ja pakuvad kujundatud maskidega lõbu nii teatri töötajatele kui ülejäänud publikule.

„Äsja külastas meie õhtust etendust näiteks abielupaar, naise kaitsemaskil ilutsesid värvitud prunthuuled ja mehe maski kaunistasid uhked vuntsid,” kirjeldas teatri müügijuht Anneli Albert. „Ja ühe hommikuse etenduse eel liikus teatrimajas kassimustriga maskis tüdrukuke, kes nautis mjäugudes teiste tähelepanu.”

Teatrijuht Joonas Tartu sõnul on inimlik muuta kohustus lõbusalt loovaks ettevõtmiseks. „Maskide kujundamise üleskutse on inspireeritud meie vahvast publikust – inspireerime ja toetame üksteist vastastikku. Muudame maskikandmise isikupäraseks ja laseme ka loovuse valla, nii on kõigil lõbusam.”

Teater kutsub üles jagama fotosid teemaviitega #publikumask Facebookis ja Instagramis ning saama eesti teatrikultuurist osa vahvates ja lõbusates maskides. Leidlikumate maskide autoritele kingib teater iga kuu lõpus teatripileteid.

Eesti Noorsooteater paneb kõigile südamele, et kujundada tohib ainult korduvkasutatavaid maske, mitte ühekordseid, mille värvimine või kleepimine võib kahjustada nende kaitseomadusi. Teater palub veenduda, et maskide kujundamisel säiliks nende esmane isikukaitse eesmärk.

Teater on loonud omalt poolt kõik tingimused, et teatriime saaks sündida turvalises keskkonnas – hajutatult, korralikult ventileeritud ruumides, rohkete võimalustega kasutada desinfitseerimisvahendeid. Teater annab etendusi erinevas vanuses noortele ning publik käib jätkuvalt etendustele kaasa elamas, kaasa mõtlemas ja kaasa rääkimas. Kõik külastajad on oodatud teatrisse maskides.

Head Uudised GoodNews