1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Publikurekordi löönud Voronja suvehooaeg lõppeb nädalavahetusel rohkete sündmuste saatel
Publikurekordi löönud Voronja suvehooaeg lõppeb nädalavahetusel rohkete sündmuste saatel

Publikurekordi löönud Voronja suvehooaeg lõppeb nädalavahetusel rohkete sündmuste saatel

Publikurekordi löönud Voronja VII suvehooaeg lõppeb nädalavahetusel rohkete sündmuste saatel. Laupäeval toimub Kristel Maamägi juhendamisel taimemaski töötuba ning Rainer Jancise kontsert ning pühapäeval musitseerivad galerii aias Varnja lapsed Andres Tammiksaar ja Kristjan Roosma. Viimastel suvepäevadel saabuvad Voronja aeda ka kauaoodatud skulptuurid.

Veel loetud päevadel saab Voronja galerii paadikuuris näha kirjanik Vahur Afanasjevi kureeritud näitust „Kättemaks. Mесть. Revenge.“ ja Voronja saunamajas fotograaf Terje Taltsi näitust „Möirg“. Lisaks toimuvad nädalavahetusel kirjanik Vahur Afanasjevi kuraatorituurid.

Laupäeval, 29. augustil toetab näituseprogrammi mitu sündmust. Kell 16 saab eelneva registreerimise alusel osa võtta teatrikunstnik Kristel Maamägi juhendatud taimemaski töötoast. Skulpturaalsed maskid valmivad Peipsi taimedest, mida eelnevalt koos korjatakse.  Kell 18 toimub paadikuuris Vahur Afanasjevi kuraatorituur ning kell 19 lõpetab päeva Rainer Jancis, kontserdiga „Serveeritud külmalt.“  Jancis esitab kontserdil uut soolokitarri kava, mille ettevalmistustöö kestis ligi aasta. Verivärskest kavast, mida on seni ette kantud vaid Kärdla lauluväljakul, on plaanis järgmisel kevadel välja anda vinüülplaat. Kontserdil tuleb live-esitusele ka näituse “Kättemaks” jaoks valminud pooletunnine pala “Serveeritud külmalt”, mis on kõlanud pidevas korduses kogu näituse lahtiolekuaja. Rainer Jancise kinnitusel avabki alles live-ettekanne teose tegeliku sisu. Kontserdile saab pileteid osta eelmüügist ja kohapeal.

Pühapäeval, 30. augustil kell 15 kordab Vahur Afanasjev kuratorituuri, millele järgneb galerii aias hooaja lõpukontsert, kus Varnja küla lapsed Andres Tammiksaar ja Kristjan Roosma esitavad isolatsiooni ajal õpitud lugusid. Esitamisele tulevad kaheksa akordionipala millest kuus on vene algupärandid ning neli klassikalist kitarrilugu. Võimalik, et naabrinaised lasevad laulu ja tantsu ka valla.

Viimasel lahtiolekunädalal saabuvad Voronja aeda Timo Tootsi ja Teet Suure skulptuurid ning koos varasemalt aeda paigaldatud Elo Liivi, Terje Ojaveri ja Kaisu Koivisto skulptuuridega saab seeläbi sümboolse  avalöögi ka Voronja skulptuuride aed, mida on võimalik edaspidi, eelneval kokkuleppel  külastada aastaringselt. Madalhooajal ei jää ka galerii seinad tühjaks, ruumides on sel ajal võimalik näha Voronja kunstikollektsiooni. Samuti saab Voronja galeriis väljaspool suveaega korraldada koolitusi, meeskonnapäevi  ja töötubasid.

Voronja galerii alustas Peipsiveerel näitustega 2014. aastal. Alates 2016. aastast korraldab Voronja galerii Tartus korternäituseid ning  alates 2018. aastast korternäituste sarja „Lätted“, mis toimuvad Eesti erinevates paikades, tuntud ja armastatud kunstnike sünnikodudes. Alates 2020. aastast saab Voronja aias näha skulptuuride püsinäitust, mis täieneb jooksvalt.

Head Uudised GoodNews