1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Pühapäeval tähistavad enam kui 500 koorilauljat Eesti Kooriühingu ja Mart Saare sünnipäeva
Pühapäeval tähistavad enam kui 500 koorilauljat Eesti Kooriühingu ja Mart Saare sünnipäeva

Pühapäeval tähistavad enam kui 500 koorilauljat Eesti Kooriühingu ja Mart Saare sünnipäeva

Sel sügisel on ühe Eesti legendaarsema koorihelilooja Mart Saare 140. sünniaastapäev ning Eesti Kooriühingu 40. sünnipäev. Neid tähtpäevi tähistame suure galakontserdiga pühapäeval, 6. novembril Estonia kontserdisaalis, kus astuvad üles 14 laste-, nais- ja segakoori, Eesti Rahvusmeeskoor ning VHK keelpilliorkester. Kavas on Mart Saare koorilaulud nii kooride esituses kui ka orkestriseades. Tegemist on osalejate arvult ühe suurema siseruumis toimuva koorikontserdiga viimaste aastate jooksul.

Foto: Eesti Kooriühing

Kooriühingu muusikanõukogu esimees Heli Jürgenson: „28. septembril k.a möödus eesti kooriklassiku Mart Saare sünnist 140 aastat. Mart Saare loomingu allikaks on olnud eesti rahvalaul ja -luule ning meie kaunis loodus. Hüpassaare metsade ja rabade vahel sündinud helilooja koorimuusika on täis kauneid looduse värve ja hääli, hapraid harmooniaid, jõulist kõlarikkust ja rikkaid rütmimänge. Mart Saarest ning tema ajast ja mõjust kõneleb kontserdil Riina Roose.“

Eesti Kooriühingu poolt korraldatud kontserdil esinevad Eesti Raadio Laulustuudio lastekoor, Eesti Rahvusmeeskoor, ETV lastekoor, kammernaiskoor LU, Keila Kooli lastekoor, Kuusalu Keskkooli lastekoor, naiskoor Gaudete, noorte segakoor Vox Populi, segakoor HUIK!, Tallinna Kammerkoor, Tartu Noortekoor, Tartu Ülikooli Akadeemiline Naiskoor, Tartu Ülikooli Kammerkoor, TTHKK naiskoor Emajõe laulikud ja VHK keelpilliorkester. Dirigendid on Triin Koch, Heli Jürgenson, Mikk Üleoja, Rasmus Puur, Janne Fridolin, Markus Leppoja, Mait Männik, Reeda Kreen, Vilve Maide, Ode Pürg, Taavi Esko, Kadi Härma, Silja Uhs ja Kaie Tanner.

  • Kontserdi kunstilised juhid on Heli Jürgenson, Triin Koch ja Riina Roose.
  • Piletid 15/10 eurot saadaval Piletilevi ja Piletimaailma müügikohtades.
  • Kontserdi salvestab Klassikaraadio.
  • Eesti Kooriühing tänab toetajaid ja koostööpartnereid: Eesti Kultuurkapital, Kultuuriministeerium, Klassikaraadio ja Tallinna linn.
Head Uudised GoodNews