1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pühapäevani saab anda oma hääle Tallinna kaasava eelarve ideede rahvahääletusel
Pühapäevani saab anda oma hääle Tallinna kaasava eelarve ideede rahvahääletusel

Pühapäevani saab anda oma hääle Tallinna kaasava eelarve ideede rahvahääletusel

Tallinna kaasava eelarve rahvahääletusel on oma hääle andnud juba 12 590 linlast, ent hääletamine kestab kuni selle nädala lõpuni ehk 31. jaanuarini ja kõigil linlastel on võimalus hääl anda oma lemmikideele.

Täna hommikuse seisuga on kõige aktiivsemalt kaasava eelarve rahvahääletamisel osalenud Lasnamäe elanikud – 3312, Põhja-Tallinnas 1740, Kesklinnas 1554, Nõmmel 1440, Mustamäel 1385, Haaberstis 1270, Kristiines 1198 ja Pirital on rahvahääletusel osalenud 691inimest.

Tallinna kaasavasse eelarvesse esitatud ideede rahvahääletus kestab 31. jaanuarini, hääletuse tulemused selguvad 1. veebruaril.

Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet tänab kaasava eelarve meeskonna nimel kõiki, kes on rahvahääletusel juba osalenud ja kutsub linlasi üles kasutama võimalust osalema veel selle nädala lõpuni oma linnaosa arengus ja ütlema sõna sekka rahvahääletusel. „Nii on kõigil võimalus anda hääl oma linnaosa meeldivaima idee teostumiseks. Oma kogukonna arengu heaks tasub julgelt sõna sekka öelda ning ei tasuks lootma jääda sellele, et kõik naabrid on juba oma hääle andnud,“ märkis Svet.

Kaasava eelarve ideede rahvahääletusel saab osaleda vähemalt 14-aastane isik, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on Tallinn. Iga hääletusel osalev isik saab hääletada kuni kahe endale meelepärase idee poolt oma elukohajärgses linnaosas. Näiteks kodanik, kes on registreeritud Kristiine linnaosas, ei saa hääletada Pirita, Nõmme või mõnes teises linnaosas pakutud ideede üle. Hääletada saab internetis ja paberkandjal linnaosavalitsustes kohapeal. Hääletamiseks on vaja end eelnevalt tuvastada ID-kaardi, mobiil-ID, Smart-ID või EU eID abil.

Kesklinnas saab hääletada 17 idee, Lasnamäel ja Kristiines kummaski 16, Põhja-Tallinnas 13, Haaberstis 12, Nõmmel 11, Mustamäel 8 ja Pirital 5 idee poolt.

Tallinna linn algatas esmakordselt kaasava eelarve projekti, mille investeeringute kogumahuks 2021. aastal on 800 000 eurot. Kaasava eelarvega soovitakse elanikke rohkem mõtlema panna linnakeskkonna arendamisele ning anda neile täiendav võimalus uute ideede esitamiseks ja nende üle otsustamiseks. Nii viiaksegi sel aastal kaasava eelarvega igas linnaosas ellu üks projekt, mille linnaosa elanikud on ise välja pakkunud ja ise valinud.

Kaasava eelarve ideedega saab tutvuda ja hääletuspunktide asukohad linnaosades leiab kaasava eelarve kodulehel.

Head Uudised GoodNews