1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. PUHAS PIRITA! Pirita kogukond korraldas minitalgud
PUHAS PIRITA! Pirita kogukond korraldas minitalgud

PUHAS PIRITA! Pirita kogukond korraldas minitalgud

Nädalavahetusel koristasid Padriku elanikud kodukandi metsaalust ja Mähe oja ümbrust. Kokku korjati üle saja kotitäie olmeprahti.

„Kuigi suuri koristustalguid tänavu ei peeta, leiavad Pirita kogukonna liikmed võimalusi oma kodukandi koristamiseks. Nädalavahetusel koristasid Padriku elanikud üheskoos metsaalust ning Mähe oja ja kaldaid. Töötati kroonviirusest tingitud olukorda arvestades üksteisest kaugemal, kuid see ei seganud talgulisi,” sedastas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Rohkem kui 30 agarat talgulist korjas kokku üle 100 kotitäie olmeprahti, põhiliselt metsa alla visatud plasti. „Kokku korjatud kraam ei jää vedelema, linnaosavalitsuse abiga jõuab see jäätmejaama,” kinnitas linnaosavanem.

Nädal varem koristati Pirital Ubalehe tänava ümbrust.

Linnaosavanem on rahul, et inimeste hoiak koristamisse on muutunud. „Enam ei ole vaja põhjendada, miks me peame teiste järelt koristama, vaid inimesed tulevad ja teevad seda omal algatusel,” rääkis ta. „Päris rahul saaks olla siis, kui üldse prahti loodusesse ei loobitaks ja jäätmeid metsa alla ei toodaks, aga selleni on pikk tee minna,” arutles Liinat ja lootis, et küllap jagub ka teistel piritalastel aega ja entusiasmi kogukonna heaks ühiselt toimetada ja hoida Pirita puhas.

Samal ajal jätkavad Pirital koristustöid Pirita linnaosa lepingupartnerid. Linnaosavalitsusel kulub iga kuu jäätmete koristamisele umbes 10 000 eurot.

Head Uudised GoodNews