1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Raadiku malev aitab noortes kogukonnatunnet kasvatada
Raadiku malev aitab noortes kogukonnatunnet kasvatada

Raadiku malev aitab noortes kogukonnatunnet kasvatada

Paljud lapsevanemad murravad igal suvel pead, kuidas leida oma võsukestele tegevust, mis oleks ühtaegu nii lõbus kui ka hariv. Lasnamäel Raadiku munitsipaalkorterite elurajooni haldav Raadiku Arendus tuli kohalikele emadele-isadele appi ja pani noortele kokku 10-nädalase malevaprogrammi, millega loodetakse kasvatada kogukonnatunnet.

7. juulil sai Raadiku malev ametliku avapaugu. Noori olid tervitamas ja suviseks malevaseikluseks jõudu soovimas Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet ja Raadiku Arenduse juhatuse liige Hannes Tall. Üheskoos võeti esimese tööna Raadiku kvartalis ette hooldustööd majadevahelisel õuealal.

Linnaosavanem Svet märkis, et malev on väga hea võimalus sisustada noorte suve huvitaval ja samal ajal kasulikul moel. „Lisaks esimese töökogemuste omandamisele leitakse tihti just malevast sõpru terveks eluks. Loodan, et Raadiku noorte jaoks pakub see algatus head väljundit, mis paneb neid paremini omavahel suhtlema, kodukohast hoolima ja endas uusi võimeid avastama,“ rääkis Vladimir Svet.

Hannes Talli sõnul on nende kui haldusettevõtte eesmärgiks läbi erinevate kogukondlike ettevõtmiste elanikele lähemale jõuda ja koos ühist elukeskkonda parendada. „Lähtume oma töös sellest, et üüripinnal peab inimesel olema mõnus elada. Igaüks soovib tunda, et ta kuulub kuskile ja on väärtustatud. Malev pakub piirkonna noortele väljakutset, eneseteostusvõimalust ja kuuluvustunnet.“

Malev toob kokku kümme noort vanuses 11-16 aastat, kes kohtuvad juulis-augustis kahel korral nädalas. Ühiselt võetakse Raadiku asumis ette nii heakorratöid kui ka arendatakse sotsiaalseid oskuseid. Programmi eest hoolitseva Lasnamäe Noortekeskuse noorsootöötaja Viktor Panassenko usub, et laste kaasamine kodukoha tegevustesse õpetab neid ümbritsevat rohkem märkama ja innustab seda hoidma.

Malevat rahastab Raadiku munitsipaalkorterite elamurajooni omanik, Londonis paiknev investeerimisfond Intermediate Capital Group (ICG) läbi oma Sale and Leaseback Fundi, mille fookuses on jätkusuutlikud linnad ja kogukonnad. Elamukompleksi kuulub üheksa maja 1215 korteriga, mis on koduks umbes 3500 Tallinna elanikule. Globaalse haardega ettevõttena on ICG jaoks oluline panustada ühiskonna hüvanguks läbi heategevusliku partnerluse, keskkonnahoidu toetavate algatuste ja igaühe võrdsete võimaluste eest seismise.

Head Uudised GoodNews