1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Luuletus
  4. Raamatukoguhoovide avaüritusel kõlab Sõpruse Puiestee ja Singer Vingeri tekstide autorite luule
Raamatukoguhoovide avaüritusel kõlab Sõpruse Puiestee ja Singer Vingeri tekstide autorite luule

Raamatukoguhoovide avaüritusel kõlab Sõpruse Puiestee ja Singer Vingeri tekstide autorite luule

Suvel toimub Tallinnas Keskraamatukogu haruraamatukogude hoovides ja linnaruumis sari “Luulelainel”, kus kõlab kodumaiste luuletajate looming.

Sarja esimene üritus toimub 15. juulil Kännukuke raamatukogu hoovis, kus esitavad luulet Villu Kangur ja Mait Vaik. Villu Kangur on kirjutanud laulusõnu ansamblitele Ultima Thule ja Singer Vinger, Mait Vaik Sõpruse Puiesteele ja Vennaskonnale.

21. juulil esitavad Nõmme raamatukogus luulet Veronika Kivisilla ja Sirly Meriküll. Veronika Kivisilla on mitmekülgne autor, kes on avaldanud luulekogusid, õpikuid, laulikuid ja sõnaraamatuid. Sirly Meriküll on aastaid esinenud erinevatel kirjandusõhtutel ja avaldanud luulekogu „Killuke sügavikku“.

24. juulil esitavad Väike-Õismäe tiigi kaldal amfiteatris luulet luulevõistluse Luuleprõmm korraldajad Susan Kolde ja Helena Karu. Helena Karu avaldas 2019. aastal debüütluulekogu „Kuu on mu diskokera“.

Kõigil üritustel on ka vaba lava, kus kuulajad saavad soovi korral oma luuletusi esitada. Üritused on tasuta. Nende toimumise ajad leiab Tallinna Keskraamatukogu veebilehelt.

Head Uudised GoodNews