1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Raestipendiumi pälvisid sel aastal 13 tudengit
Raestipendiumi pälvisid sel aastal 13 tudengit

Raestipendiumi pälvisid sel aastal 13 tudengit

Komisjon, kuhu kuulusid Tallinna ametiasutuste esindajad, otsustas Raestipendiumiga tänavu tunnustada 13 uurimistöö autoreid.

Eesti Kunstiakadeemia üliõpilastest peeti tunnustamise vääriliseks magistrant Anna Roometit ja doktorant Mattias Malki. Tallinna Ülikoolist said Raestipendiumi magistrandid Teele Kaljurand, Palmi Lahe, Kadi Karmen Kaldma ja Hannes Nagel. Taltechist pälvisid stipendiumi magistrandid Carolina Groisman, Karl-Johan Jakobson, Martin Talvik, Masato Kagiwada, Meeri Nurk ja Robert Männa ning doktorant Maarja Kask. Stipendiumile kandideeris kokku 19 õppurit. Raestipendium magistrantidele on 1000 eurot ja doktorantidele 1500 eurot.

„Stipendiumile saavad kandideerida magistrandid ja doktorandid, kelle uurimistöö teema seondub Tallinna kui kohaliku omavalitsuse tegevusvaldkondadega, on linnaelu korraldamise seisukohast praktilise väärtusega ja aitab kaasa linna ees seisvate küsimuste lahendamisele,“ selgitas abilinnapea Aivar Riisalu. „Linnaasutused pakkusid omalt poolt välja laias valikus teemasid, seda nii hariduse, keskkonnahoiu, ettevõtluse, strateegilise planeerimise kui ka paljudes teistes valdkondades. Hea meel on näha, et mitmed neist teemadest said uurimistöödega kaetud ja lisandus ka ülikoolide ja tudengite endi valikuid. Kokkuvõtteks keskenduti tänavu eelkõige linnakeskkonnale, linnaruumile ja ökoteemadele.“

Lisaks otsustas linn tunnustada Eesti Kunstiakadeemia üliõpilast Markus Puidakut Anton Uessoni nimelise stipendiumiga. See määratakse üliõpilasele, kes on õppetöös saavutanud väljapaistvaid tulemusi Tallinna jaoks olulistel teemadel linnaplaneerimises või sellega seotud vallas arhitektuurse projekti, disainilahenduse või urbanistliku uurimuse näol. Stipendiumi suuruseks on 1000 eurot.

Tallinna linn tänab ja tunnustab kõiki stipendiaate ja nende juhendajaid. Kui varasemalt on korraldatud pidulik vastuvõtt Jaan Poska majas või raekojas, siis koroonaolukorrast tingituna antakse stipendiumid seekord üle individuaalselt.

Head Uudised GoodNews