1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Rahvatantsujuhid saavad kokku Olustveres
Rahvatantsujuhid saavad kokku Olustveres

Rahvatantsujuhid saavad kokku Olustveres

Rahvakultuuri Keskuse ja Eesti Rahvatantsu- ja Rahvamuusika Seltsi eestvedamisel saavad 6.-9. augustini maalilises Olustvere mõisas kokku rahvatantsujuhid ja tantsuõpetajad üle kogu Eesti, et osaleda traditsioonilisel suvekursusel.

Nelja päeva jooksul vaadatakse tagasi tantsupeole „Minu arm“, õpitakse autori- ja pärimustantse, osaletakse erinevates treeningtundides, kuulatakse füsioterapeudi nõuandeid ja värskendatakse teadmisi enesejuhtimisest.

Eesti Rahvatantsu- ja Rahvamuusika Seltsi tantsuspetsialisti Ülle Feršeli sõnul on suvekursustel kujunenud väärtuslikuks traditsiooniks autori käe all tantsu õppimine. „Tänavu õpetavad oma tantse legendaarsed tantsujuhid Ilma Adamson, Ene Jakobson ja Ülo Luht, samuti põlvkonnajagu noorem Kätrin Järvis. Tantsu autorid seletavad tantsu lahti, täpsustavad põhisamme ja kombinatsioone, annavad tantsule oma emotsiooni,“ selgitas Ülle Feršel.

Suvekursusel üheskoos õppides, õpetades ja meelt lahutades saavad tantsujuhid välja puhata tantspeoväsimust ja ammutada ideid uueks tantsuhooajaks. „Me saame rääkida traditsioonide jätkumisest üksnes siis, kui väärtustame inimest nende tegevuste taga. Teie, kes olete täna siin ja kõik need, kes tänasele suvekursusele ei jõudnud, olete meie rahvatantsu traditsiooni kandjad, arendajad ja hoidjad,” ütles Rahvakultuuri Keskuse direktor Kalle Vister avakõnes.

Kursuse avapäeva õhtul on kõigil võimalus osa saada tänavuse tantsupeo pealavastaja Vaike Rajaste juhendatud tantsurühma Vabajalg kontserdist. Kesknädalal külastavad kursusel osalejad Heimtali muuseumi ja Anu Raua pärimustalu.

Esimesed suvekursused korraldati juba 1950. aastatel.

Head Uudised GoodNews