1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Rahvusooper Estonia poistekoor esineb Šveitsis mainekal koorifestivalil
Rahvusooper Estonia poistekoor esineb Šveitsis mainekal koorifestivalil

Rahvusooper Estonia poistekoor esineb Šveitsis mainekal koorifestivalil

Foto: Harri Rospu
Foto: Harri Rospu

Rahvusooper Estonia poistekoor on üks kümnest väliskoorist, keda kutsuti esinema 28. maist 1. juunini Šveitsis Baselis toimuvale laste- ja noortekooride festivalile. Koor esineb kokku viiel kontserdil kahe teose maailmaesiettekande ja Eesti heliloojate koorimuusikaga. Ülemaailmselt tuntud ja tunnustatud festival toimub Baselis üheksandat korda.

Baseli Euroopa noortekooride festival toimub iga kahe aasta järel ning sellest kutsutakse osa võtma vaid parimaid koore. Koorid valib välja ekspertžürii. Eestist kandideerinud kooridest valiti osalema Rahvusooper Estonia poistekoor.

“See on ühelt poolt suur au, aga ka vääriline väljakutse tutvustada Eesti koorimuusikat nii kõrge tasemega festivalil,” ütles koori peadirigent Hirvo Surva. Lisaks Cyrillus Kreegi, Arvo Pärdi, Veljo Tormise ja teiste tuntud heliloojate teostele esitab koor uudisteostena kaks maailmaesiettekannet Eesti noorte heliloojate sulest.

Andres Lemba pühendas poistekoorile esitamiseks kooriteose nimega “Gaudete omnes” ja Rasmus Puur “Magnificati”. Hirvo Surva hinnangul on mõlemad teosed suurepäraseks näiteks Eesti küpsest koorimuusikast, mida on huvitav kuulata publikul ja esitada kõrge professionaalse tasemega kooril.

Baseli noortekooride festivali külastab üle 23 000 inimese ning see koosneb rohkem kui 40 erinevast kontserdist ja töötoast. Rohkem infot festivali kohta veebilehelt www.ejcf.ch

Head Uudised GoodNews