Avaleht Kultuur Rahvusooperi auhinna pälvinud Reikop: olen sõnatu
Rahvusooperi auhinna pälvinud Reikop: olen sõnatu

Rahvusooperi auhinna pälvinud Reikop: olen sõnatu

Rahvusooper Estonia andis esmakordselt välja Estonia sõbra tiitli, mille pälvis hea sõna ja suurepärase koostöö eest teleajakirjanik Marko Reikop.

„Marko Reikopi näol on tegu teatrikülastaja etaloniga. Ta on Estonia külastaja number 1, kes vaatab mõnda etendust viis või kaheksa korda. Kui Reikopi lemmikosatäitjad on laval, siis on ka tema saalis. Kandidaate oli kokku kümme, kuid kaalukauss läks Reikopi poole just seepärast, et ta on ka meie laval olnud ja päris rolli teinud. Aasta oli siis 2006, mil esietendus Rossini ooper „Tuhkatriinu“,“ sõnas teatrijuht Aivar Mäe.

Auhinna pälvinud Reikop sõnas Estonia teatri orkestri ees: „Ma olen sõnatu… Tõsi, ma olen teinud siin laval kaasa Rossini ooperis „Tuhkatriinu“ tugitoolina ja pean ütlema, et olen saanud kõigi oma ooperirollide eest ka lille. Suur aitäh! Ma kavatsen käia siin teatris järgmised 365 korda! Aitäh!“

Estonia sõbra tiitlit hakatakse välja andma iga aasta märtsikuus, et tähistada nii teatrikuud kui ka tänada teatriga väga tihedalt seotud isikuid. Sõbratiitli omanik saab käesoleva aasta jooksul külastada kõiki Estonia teatri etendusi tasuta. Lisaks pälvis Reikop kostüümi Rossini ooperi „Tuhkatriinu“ lavastusest, milles 2006. aastal ise kaasa tegi.