1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Rahvusraamatukogus avatakse näitus “Ajaloolised aadlivapid”
Rahvusraamatukogus avatakse näitus “Ajaloolised aadlivapid”

Rahvusraamatukogus avatakse näitus “Ajaloolised aadlivapid”

18. augustil avatakse Eesti Rahvusraamatukogu kuuenda korruse galeriis näitus “Ajaloolised aadlivapid”. Näituse on oma kogudest välja pannud Peterburi Riiklik Linnaskulptuuride muuseum.

Näitus on avatud 18. augustist kuni 18. oktoobrini. Muuseumi ekspositsiooni põhiteemaks on Sankt-Peterburi püha Neeva Aleksandri kloostri nekropol ja sealsetel hauakividele leiduvad embleemid. Nekropoli on maetud paljud tuntud Venemaa aadliperekondade esindajad. Paljud hauakivid seal on tähistatud embleemidega. Nende embleemide tundmaõppimine laiendab teadmisi ajaloos tähtsa jälje jätnud perekondade päritolust ja teenetest.

Rändnäitus on paigutatud kuuele kahepoolsele originaalse konstruktsiooniga stendile, kus on fotod ja teave rohkem kui 50 vapi kohta muuseumi nekropoli kogust.

Lisaks eksponeeritakse näitusel veel kaheksat planšetti, mis on pühendatud püha Neeva Aleksandri nekropolis ehk Rahvuslikus Pantheonis maetud Venemaa ajalooliste tegelaste vappidele. Näitus tutvustab embleeme, mis kuulusid Karamzinile, Suvorovile, Speranskile, Glinkale, Dostojevskile, Tšaikovskile jt. Lisateavet muueumi vappide kogust pakub ka interaktiivne programm.

Näitus jõuab Tallinna tänu pealinna volikogu liikme Vladimir Panovi eestvõtmisele.

Head Uudised GoodNews