1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Arhitektuur
  4. Rahvusvaheline auhinnakonkurss Velux Award 2022 ootab arhitektuuriüliõpilasi osalema
Rahvusvaheline auhinnakonkurss Velux Award 2022 ootab arhitektuuriüliõpilasi osalema

Rahvusvaheline auhinnakonkurss Velux Award 2022 ootab arhitektuuriüliõpilasi osalema

Arhitektuurierialade üliõpilasi oodatakse osalema Velux Awardi konkursil, mis toimub 10. korda ja on andnud osalemiskogemuse kümnetele tuhandetele tudengitele rohkem kui 800 kõrgkoolist ja sajast riigist.

Konkurss kutsub avastama päevavalguse rolli arhitektuuris. Konkursi eesmärk on julgustada tudengeid tegelema süvitsi loomuliku valguse teemadega, mis on muutumas üha olulisemaks energia-, valguse- ja eluks vajaliku allikana.

„See on suurepärane võimalus Eesti arhitektuuritudengitele oma loomingu tutvustamiseks rahvusvaheliseks areenil. Päevavalguse kasutamine arhitektuuris pole kaugeltki ammendunud. Innovaatilised lahendused kombineerituna nüüdisaegsete tehnoloogiatega ja loodusenergiaga on see, mida kaasaegne arhitektuur vajab,” ütles Velux Baltikumi juht Dmitrijs Astošonoks.

Üliõpilased saavad nii meeskondlikult kui ka individuaalselt osaledes võimaluse valida töötamiseks kahe teemavaldkonna vahel: “Päevavalgus hoonetes” ja “Päevavalguse uurimine”.

Konkursil antakse välja auhinnad viies regioonis. Igast regioonist saavad kaks võitjat võimaluse osaleda 2022. aasta detsembris World Architecture Festivalil Lissabonis. Konkursi eelarve on 30 000 eurot, millega tunnustatakse nii üliõpilaste kui ka nende juhendajate tööd.

Registreerimine on avatud 1. aprillini 2022. Registreerimine on eelduseks, et osalejad saaksid esitada projekti tähtajaks, 15. juuniks 2022. Registreerimine on individuaalne, osaleda soovivad üliõpilased peavad sisestama oma nime, e-posti aadressi, õppeasutuse nime ja riigi. Seejärel moodustatakse meeskonnad.

Head Uudised GoodNews