1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Rahvusvahelisel Punase Risti päeval tänati toetajaid ja vabatahtlikke
Rahvusvahelisel Punase Risti päeval tänati toetajaid ja vabatahtlikke

Rahvusvahelisel Punase Risti päeval tänati toetajaid ja vabatahtlikke

8. mail, rahvusvahelisel Punase Risti päeval toimus Tallinna raekojas abilinnapea Betina Beškina pidulik vastuvõtt Eesti Punase Risti Tallinna Seltsi vabatahtlikele, noortele, liikumise toetajatele ja koostööpartneritele.

Beškina sõnul on selts linnale väga heaks koostööpartneriks, kellega on juba aastaid ellu viidud mitmeid heategevuslikke projekte ja üritusi. „Eesti Punase Risti vabatahtlikud ja toetajad on pühendumuse ja tegevusega andnud suure panuse nii linna kui ka riigi heaks, olles samas innustavaks eeskujuks paljudele,“ märkis Beškina. „Üksnes koostöös, märgates, toetades ja ulatades abikäe nõrgematele saame tugevamaks ühiskonnaks, kus ei tohiks olla kohta sallimatusel ja ükskõiksusel.“

Selts jagab tööpäevadel abivajajatele suppi. Traditsiooniliselt korraldatakse aasta lõpul jõuluüritusi eakatele, erivajadustega inimestele ja lastele. 1994. aastast korraldab selts ranitsakampaaniat, mille raames saavad kooliaasta hakul kooliteed alustavad vähekindlustatud perede lapsed koolitarvetega komplekteeritud uue ranitsa. Tallinna linn on ranitsakampaaniat toetanud 2001. aastast. Ka korraldab selts esmaabikoolitusi Tallinna elaniketele ja annab tasuta esmaabi väljaõpet pealinna koolide kuuendate klasside õpilastele, kes osalevad projektis „Kaitse end ja aita teist“.

Pikaaegne koostöö on seltsil Rimi kauplustega, kus annetatud raha eest saab toetada vähekindlustatud perekondi ning sotsiaalmajade ja majutusüksuste kliente.

Sel aastal tähistab Eesti Punane Rist 100. sünniaastapäeva.

Head Uudised GoodNews