1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Rakvere teatris esietendub lugu mehest, kes tagasi vaatab
Rakvere teatris esietendub lugu mehest, kes tagasi vaatab

Rakvere teatris esietendub lugu mehest, kes tagasi vaatab

Reedel, 18. novembril jõuab Urmas Lennuki lavastajakäe all publiku ette August Gailiti klassika tõlgendus „Nipernaaditalv”, kus vana Nipernaadi vaatab tagasi oma elule.

Foto: Priit Loog

Me kõik teeme elus tegusid, mis ei pruugi meile tagantjärele meeldida, aga sellepärast ei pea veel loobuma tagasi vaatamisest. Lavastaja Urmas Lennuki sõnul on tänane ühiskond suunatud rohkem edasi vaatama, homset otsima, aga meil kõigil on veel küllaga varje minevikust, ja enne kui me nendega rahu ei tee, ei saa ka jõuda leppimiseni. „Eks selle lavastuse eesmärk olekski läbi üldistuse viia vaataja võimaluse teeotsale, et ta kiirustavas ajas pisutki enda sisse vaataks. Kes ma olen, mida ma teen ja kuhu lähen?” selgitab Lennuk.

Foto: Priit Loog

Kristjan Suitsu naturaalsete materjalidega lavakujundus ja Kristjan Priksi harmooniline helikeel loovad lavastuses looduslähedase atmosfääri. „Ma ütleks, et see on üks puhas ja klaar „Eesti asi”, nii pildis, helis kui näitlejate mängus. Siin on keele ilu, Eestimaa ilu, inimeste ilu Eestimaa sees ja suure jutustaja August Gailiti valu ning võlu,” kirjeldab lavastaja.

Foto: Priit Loog
  • Nimiosas Hannes Kaljujärv (Vanemuine), teistes osades Madis Mäeorg, Liisa Aibel, Natali Väli, Silja Miks ja Helgi Annast.
  • Kunstnik Kristjan Suits (Tallinna Linnateater), helikujundaja Kristjan Priks, dramaturgiline konsultant Liis Aedmaa (Ugala teater).
  • Järgmised etendused: 22.nov., 2.dets., 7.dets., 8.dets., 9.dets., 14.dets., 15.dets., 16.dets., 17.dets., 20.dets., 21.dets. ja 22.dets.
Head Uudised GoodNews