1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Rakveres toimub konverents “Tartu rahu 100”
Rakveres toimub konverents “Tartu rahu 100”

Rakveres toimub konverents “Tartu rahu 100”

Neljapäeval, 23. jaanuaril toimub Rakvere Gümnaasiumis konverents „Tartu rahu 100″.

Peaettekande teeb ajaloolane Lauri Vahtre, kes käsitleb teemat „Tartu rahuleping – kas ainult (meie) ajalugu?”. Ettekandega „Tartu rahu ja tänapäevane Eesti riigikaitse. 21. sajandi väljakutsed” esineb kaitseliidu ülem, brigaadikindral Riho Ühtegi. Ajaloolane ja ajalooõpetaja Indrek Pajur Tartu Hugo Treffneri Gümnaasiumist kõneleb teemal, miks vabadussõjast rääkimine on oluline. Rakvere Gümnaasiumi koolipoiste osalusest Eesti Vabadussõjas annab ülevaate ajaloo- ja ühiskonnaõpetaja, kooli vilistlane Heli Kirsi.

Sõnavõtuga osalevad Taani suursaadik Kristina Miskowiak Beckvard ja Soome suursaadik Timo Kantola.

Konverentsi lõpetab paneeldiskussioon teemal „Propaganda. Sõda ja rahu 21. sajandil”. Panelistidena astuvad üles riigikogu liige Marko Mihkelson, Raadio 4 peatoimetaja ja Ukraina ajakirjanike koolitaja Julia Bali ning uuriv ajakirjanik Holger Roonemaa. Paneeldiskussiooni modereerib kolumnist ja Rakvere Gümnaasiumi vilistlane Hannes Rumm.

Päevakohaseid laule esitavad koolikoorid Rakvere Gümnaasiumist ja Rakvere Reaalgümnaasiumist Triinu-Liis Kulli ja Elo Üleoja dirigeerimisel. Kaastegevad RG Teatriansambli liikmed Aili Teedla juhendamisel.

Enne konverentsi algust on võimalik külastada gümnaasiumis stendinäitust, mis annab ülevaate Rakvere Gümnaasiumi koolipoistest Eesti Vabadussõjas, Talvesõjas ja Jätkusõjas.

Konverentsi korraldab Rakvere Gümnaasium koostöös Rakvere linnavalitsuse ja Rakvere kultuurikeskusega. Osalemiseks on vajalik registreerumine.

Head Uudised GoodNews