1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. RANNAHOOAEG I Mupo ja G4S: Tallinna avalikud rannad on hooajaks valmis
RANNAHOOAEG I Mupo ja G4S: Tallinna avalikud rannad on hooajaks valmis

RANNAHOOAEG I Mupo ja G4S: Tallinna avalikud rannad on hooajaks valmis

Täna käisid mupo ja G4S esindajad läbi kõik Tallinna avalikud supelrannad veendumaks, et valmisolek suviseks rannahooajaks on olemas ja kaardistada lahendamist vajavad murekohad.

Tallinnas on viis avalikku randa, kus mupo pikaajaline koostööpartner G4S oma suvist rannavalvet teostab – Pirita, Pikakari, Stroomi, Harku ja Kakumäe. Avaliku ranna valve on tagatud ajavahemikus 1. juuni – 31. august.

“Tänane ühine kontrollkäik näitas, et oleme hooajaks valmis. Kõige aktuaalsem on endiselt 2+2 järgimine ja seda eeskätt suurimates linna randades Stroomi ja Pirita, kus suviti viibib kõige rohkem rahvast. Me ise loodame inimeste mõistlikkusele, et ei koguneta suurte seltskondadena. Mõttetu oleks mitu kuud vapralt tehtud pingutusi hetkega ära kustutada. Viirus ei ole kuskile kadunud ja ettevaatus on jätkuvalt oluline,” ütles munitsipaalpolitsei ameti asejuhataja Janek Lass.

G4S Eesti rannavalve juht Henry Seemelil on aga randade osas uusi plaane ja projekte, millest üks käegakatsutavamaid juba koheselt käivitub.

“Sellel aastal katsetame uut pilootprojekti Pirital – võtame ranna- ja suplusala kontrollimisel kasutusele drooni. See annab võimaluse märgata abivajajat, tuvastada eksinud last või uppumisohtu sattunud inimest, keelule vaatamata randa koeraga jalutama tulnud inimest, napsitavat seltskonda ja isegi ohtlikke klaasikilde rannaliival jne. Droonilt tulev signaal jõuab rannavalve ruumis paiknevale ekraanile, mis võimaldab meie valvuritel kiiresti reageerida”.

Kokku on suvisel hooajal randades abiks 38 rannavalvurit, neist neli pikimate rannaaladega Stroomil ja Pirital, ülejäänud kohtades on korraga kohal kaks G4S töötajat. Igas punktis on ka meditsiinitöötaja, kes vajadusel esmast abi osutab.

NB! Rannas juhtunud kiiret reageerimist vajavast juhtumist, õnnetusest või probleemist palume teavitada numbril 112, kes võtab ühendust kohapealse G4S meeskonnaga.

Täna olid kõigis randades heisatud keelavad punased rannalipud.

Head Uudised GoodNews