1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. RANNAHOOAEG I Pirita avas rannahooaja
RANNAHOOAEG I Pirita avas rannahooaja

RANNAHOOAEG I Pirita avas rannahooaja

Kuigi piritalased on nautinud rannamõnusid juba mõnda aega, algas ametlik rannahooaeg täna. Pirita pakkus sel puhul rannakülalistele jäätist.

„Ettevalmistused puhkajate vastuvõtmiseks Pirita rannas on lõppenud ja rand on valmis suvekülalisi vastu võtma. Pingid, prügikastid ja kabiinid on paigas, rannaliiv sõelutud, tualetid ja välidušid avatud,” sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Ta tõi esile, et kevadel on Pirita rannas käinud põhjalikud puhastus- ja korrastustööd. “Enne hooaja avamist maikuus sõelusime liivariba kogu supelranna ulatuses kaks korda 15 sentimeetri sügavuselt läbi ning usun, et Pirita rand on üks maailma puhtamaid supelrandu,” märkis Liinat. Ta lisas, et lähiajal on Pirita rannas oodata ka väikest üllatust, sest pisut luitunud ilmega rannakabiinidele tehakse iluravi. “Mis sinna täpselt tuleb, jäägu üllatuseks,” ei avanud Liinat kõiki kaarte.

Tänasest aitab Pirita rannakülalistel ohutust tagada G4S. “Rannavalve ülesanne on eelkõige keskenduda sellele, et inimesed rannas ohtu ei satuks. Samuti peavad nad silma peal, et suvitajad üksteisele liiga lähedale ei tikuks, vaid ikka distantsi hoiaks, sest ka rannas kehtib 2+2-reegli nõue. Kui vaja, tuletavad nad seda puhkajatele meelde,” nentis linnaosavanem. Rannavalve jääb tööle vähemalt 15. septembrini, aga ilusate ilmade korral ka kauemaks.

Lapsevanematele paneb linnaosavanem südamele, et nad rannas olles oma pisipõnnidel silma peal hoiaksid. Samuti tuletab Liinat meelde, et lemmikloomaga pole lubatud supelranda tulla, vaid selleks on Pirital tähistatud rannaala, kuhu tohib ka koeraga minna.

“Jääb loota, et tuleb palju head rannailma ning piritalased ja meie külalised tunnevad end Tallinna ühes esindusrannas – Pirital – mõnusalt,” lisas Liinat.

Head Uudised GoodNews