1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Ratas kinnitas toetust rahvusvahelise eritribunali loomisele
Ratas kinnitas toetust rahvusvahelise eritribunali loomisele

Ratas kinnitas toetust rahvusvahelise eritribunali loomisele

Riigikogu esimees Jüri Ratas arutas täna kohtumisel Horvaatia peaministri Andrej Plenkovićiga Ukraina edasist toetamist, kinnitades tugevat toetust ka rahvusvahelise eritribunali loomisele Venemaa agressioonikuriteo uurimiseks.

Ratas ütles kohtumisel, et Eesti ja Horvaatia jagavad samu väärtusi ning kahe riigi koostöö nii Euroopa Liidus ja NATOs kui ka kahepoolselt on väga hea. Ratase sõnul on lääneriikide ühtsus eriti oluline praeguses keerulises julgeolekuolukorras.

Andrej Plenković ja Jüri Ratas. Foto: Erik Peinar, Riigikogu Kantselei

„On väga oluline, et oleme ühtsed ka seisukohtades, mis puudutavad Venemaa algatatud agressioonisõda Ukrainas. Anname oma parima, et Ukrainat igakülgselt toetada ja pakkuda neile nii poliitilist, sõjalist kui ka humanitaarabi. Samuti toetame tugevalt rahvusvahelise eritribunali loomist ning peame oluliseks jätkata Venemaale sanktsioonide kehtestamist, et tõsta agressiooni hinda,“ ütles Ratas.

Riigikogu esimees tõi positiivsena esile Soome ja Rootsi NATOga ühinemise, mis tugevdab tema sõnul julgeolekut kogu alliansis, eriti aga NATO idatiival. Eraldi tänas ta Horvaatiat koostöö eest Tallinnas paiknevas NATO küberkaitsekeskuses ning tervitas riigi äsjast liitumist eurotsooni ja Schengeni alaga. Lisaks pidas Ratas vajalikuks jätkata tihedat suhtlust Eesti ja Horvaatia parlamendi vahel.

Kohtumisel rääkisid Ratas ja Plenković ka inflatsiooniga seotud probleemidest ja energiakulude leevendamise võimalustest. Samuti käsitleti laiemalt olukorda Lääne-Balkanil.

Head Uudised GoodNews