1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Rattaringluse ratastega on kahe aastaga sõidetud ligi 5 miljonit kilomeetrit
Rattaringluse ratastega on kahe aastaga sõidetud ligi 5 miljonit kilomeetrit

Rattaringluse ratastega on kahe aastaga sõidetud ligi 5 miljonit kilomeetrit

Tartu rattaringlus tähistab 8. juunil teist aastat avamisest: selle aja jooksul on ratastega sõidetud kokku ligi 5 miljonit kilomeetrit ja aktiivseid kasutajaid on pea 7800.

„Kahe aastaga on rattaringlus kujunenud loomulikuks osaks Tartu igapäevaelust ja regulaarsete kasutajate arv püsib jätkuvalt kõrge. Linn on keskendunud teenuse kasutajasõbralikkusele ja järjepidevale arendamisele. Kuna rattad on aktiivses kasutuses, siis pöörame edaspidi parklatevõrgustiku laiendamise ja teenuse arendamise kõrval järjest rohkem tähelepanu rattapargi järk-järgulisele uuendamisele,” ütles abilinnapea Raimond Tamm.

Rattaringluse avamisest saati on elektri- ja tavaratastega kokku sõidetud 4 893 430 kilomeetrit, sellest viimase aasta jooksul 1 440 354 kilomeetrit. Kõige enam sõitnud rattal on seljataga 16 766 kilomeetrit. Tervelt 147 ratast on läbinud üle 10 000 kilomeetri. Rattaid on ringluses kokku 750, neist 250 tavalist ja 500 elektriga.

Aasta jooksul enim sõitnud rattaringluse kasutaja on läbinud 4033 kilomeetrit. Kokku on tehtud eelmisest juunist saati 545 883 sõitu. Aktiivseid kasutajaid on 7796.

Enimkasutatud rattaringluseparkla on Uueturu. Kokku on Tartus ja lähivaldades 85 parklat, sügiseks aga 93.

Kasutajatel palutakse käituda ratastega heaperemehelikult, et kõigil oleks veel pikka aega võimalus rattarõõme nautida. Linn tänab kõiki kasutajaid, kes on süsteemi hoidnud ja rikkumistest teada andnud.

Head Uudised GoodNews