1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Reedel lõppeb konkurss selleaastaste parimate praktikantide leidmiseks
Reedel lõppeb konkurss selleaastaste parimate praktikantide leidmiseks

Reedel lõppeb konkurss selleaastaste parimate praktikantide leidmiseks

Reedel, 14. septembril on viimane võimalus esitada kandidaate Eesti Tööandjate Keskliidu parimate praktikantide konkursile „Praktik Cum Laude“, mille eesmärgiks on tunnustada säravaid praktikante, kes on praktika käigus oma oskusi silmapaistvalt arendanud.

Juba kolmandat aastat korraldatavale konkursile saavad tänavu kandidaate esitada kõik organisatsioonid, kes pakkusid praktika- või töökohapõhise õppe kohti eelmisel õppeaastal, alates 1. septembrist 2017 kuni 31. augustini 2018.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsare sõnul on konkursi eesmärgiks tõsta esile neid noori, kes näevad praktikas kohustuse asemel pigem head võimalust. „Praktika viib kokku tööandjad ja tulevased töötajad, kelledest nii mõnelegi võib praktika anda mitte ainult lühikese praktilise kogemuse, vaid ka esimese töökoha valitud erialal,“ sõnas Tamsar.

Tema sõnul on järelkasvu teema ettevõtete jaoks äärmiselt oluline ning koostöö kutsekoolide ja ülikoolidega on aasta-aastalt muutunud üha sisulisemaks. „Praktika ja töökohapõhine õpe käivitavad koostöö tulevaste talentidega juba siis, kui noored alles ametit õpivad – nii saavad ettevõtted panustada sellesse, et tööturule sisenevad spetsialistid vastavad tõepoolest tööandjate ootustele,“ lisas ta.

Organisatsioonidel on võimalik kandidaate esitada kuni käesoleva töönädala lõpuni, 14. septembrini, täites Eesti Tööandjate Keskliidu kodulehel kättesaadava ankeedi ja saates selle meiliaadressile employers@employers.ee.

Parimaid praktikante tunnustatakse kokku kolmes kategoorias – parim praktikant kutsehariduse koolipõhises õppes, parim praktikant töökohapõhises õppes (õpipoiss) ja parim praktikant kõrghariduses. Konkursi võitja otsustab hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad Eesti Tööandjate Keskliidu, Haridus-ja Teadusministeeriumi ja erialaliitude esindajad ning arvesse võetakse ka „Praktik Cum Laude“ Facebook´i lehel toimunud avaliku internetihääletuse tulemusi.

Parima praktikandi tunnustuse pälvinud õppurid saavad auhinnaks Estonian Business Schooli karjäärinõustamise ja võimaluse läbida omal valikul kursus (kuni 6EAP), mis toetab nende õpinguid ja edasist tööelu. Võitjad kuulutatakse välja oktoobris.

Lisainfo kampaania kohta on leitav Eesti Tööandjate Keskliidu kodulehel ja „Praktik Cum Laude“ Facebooki lehel