1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Rein Otsasoni 90. juubeliks istutati tamm
Rein Otsasoni 90. juubeliks istutati tamm

Rein Otsasoni 90. juubeliks istutati tamm

30. aprillil istutati Kristiine linnaosas Löwenruh’ parki tammepuu endise Eesti Panga presidendi (1989-1991) Rein Otsasoni mälestuseks, kellel on 24. mail 90. sünniaastapäev.

Tseremooniast võtsid osa Rein Otsasoni lesk Valentina Otsason ja Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe.

„Täna istutasime tammepuu Rein Otsasoni mälestuseks, kes oli Kristiine elanik, majandusteadlane ja üks 1992. aasta rahareformi ettevalmistajaid. Mul on hea meel, et meie rohelisse parki sai juurde üks kaunis tammepuu, mis tuletab meelde ka Eesti taasiseseisvumisega seotud ajalugu ja isikuid,“ sõnas Jaanus Riibe.

„Kõik elutargad inimesed teavad, et meie elus on erinevad etapid. Kui nooruses meil kõigil on vajadus saada midagi, siis elutee lõpupoole tekib juba soov midagi rohkem anda tagasi. Kui igaüks annaks enda poolt kas või natukenegi selleks, et inimestel ümber oleks veidi parem, siis see oleks juba väga palju tehtud. Sellepärast ma soovisingi jätta siia Kristiinesse sellise jälje. Aga isiklikult minu jaoks saab nüüd see koht pargis paigaks, kuhu ma võin igal hetkel tulla ja meenutada oma kallist abikaasat Reinu,“ ütles idee autor, üritusel viibinud Kristiine elanik ja Rein Otsasoni lesk Valentina Otsason.

Rein Otsasoni mälestuspuu istutati pargi saarele lagendikule, kus kasvavad ka näiteks tantsuansambli Sõleke õpetaja Ene Jakobsoni mälestuseks pandud puu, Kristiine linnaosa Soome sõpruslinna Kristiinankaupunki linnapea istutatud puu ja mitmed teised.

Head Uudised GoodNews