1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Reservväelaste fondi toetab juba üle 2000 inimese
Reservväelaste fondi toetab juba üle 2000 inimese

Reservväelaste fondi toetab juba üle 2000 inimese

Kuu ajaga on Coop Panga uue Kaardiväe programmiga liitunud ja Eesti kaitsevõime tugevdamisse panustama asunud üle 2000 eraisiku.

Coop Panga erakliendi panganduse juht Karel Parve ütles, et esimese kuuga on näha, et Coop Panga klientide kaitsetahe on suur. „Juba üle 2000 kliendi on teinud internetipangas või mobiiliäpis valiku toetada iga kaardimaksega reservväelaste fondi. Statistika näitab, et programmiga liituvad ning asuvad kaardimaksete abil mikroannetusi tegema eelkõige meie aktiivsemad kliendid. Samas on uudne algatus toonud meile juurde ka palju uusi kliente. Need on inimesed, kes tõenäoliselt kaalusid pangavahetust juba varem ja leidsid nüüd hea põhjuse ka oma palk kodumaisesse panka suunata ning siin aktiivselt arveldama asuda, et sel moel anda panus riigikaitsesse,“ rääkis Parve.

Juba üle 2000 kliendi on teinud internetipangas või mobiiliäpis valiku toetada iga kaardimaksega reservväelaste fondi.

Aprilli lõpus tõi Coop Pank turule Kaardivägi programmi, millega liitunud klientide igalt kaardimakselt laekub 1 sent Eesti riigikaitse toetamiseks loodud reservväelaste fondi. Pank lisab omalt poolt igale maksele veel 1 sendi juurde.

Kaardivägi programmiga liitunud klientide igalt kaardimakselt laekub 1 sent Eesti riigikaitse toetamiseks loodud reservväelaste fondi. Pank lisab omalt poolt igale maksele veel 1 sendi juurde.

Keskmine Coop Panga kaardiväelane annetab reservväelaste fondi päevas veidi üle ühe sendi, millele Coop Pank lisab omaltpoolt veel ühe sendi juurde. Eraisik, kes teeb ühes kuus näiteks 30 kaardimakset ehk iga päev ühe makse, annetab Kaardiväe programmiga liitudes Eesti riigikaitsesse keskmiselt 30 senti kuus ehk 3,6 eurot aastas.

Koos Coop Panga panusega makstakse reservväelaste fondi ühe programmiga liitunud kliendi eest aastas 7,2 eurot. 2000 Kaardiväe programmiga liitunud inimese ja panga ühine panus on aastas arvestuslikukult ligi 15 000 eurot. „Näeme, et Kaardiväega liitunute arv liigub kasvutrendis ja töötame selle nimel, et Kaardiväe programmiga liituks üha rohkem inimesi, et meie panus riigikaitsevõime tugevdamisse oleks võimalikult suur,“ lisas Parve.

Näeme, et Kaardiväega liitunute arv liigub kasvutrendis ja töötame selle nimel, et Kaardiväe programmiga liituks üha rohkem inimesi, et meie panus riigikaitsevõime tugevdamisse oleks võimalikult suur.

Kaitseväe juhataja kindral Martin Herem ütles, et Coop Pank oli üks esimestest, kes tõi turule spetsiaalse toote, mis võimaldab ettevõttel koos klientidega igapäevaselt Eesti kaitsevõimet tugevdada ja annetada reservväelaste fondi. Lisaks kaardimaksetega annetamisele Coop Pangas saab toetada reservväelaste fondi, ostes kauplustest digilaigus tooteid. „Eesti riigikaitsesse saab igaüks anda enda panuse erineval viisil ja seda ka ühe sendi kaupa – kokkuvõttes igasugune panus ja ka iga sent loeb! Esimesel kuul on fondi juba kogutud kokku 20 000 eurot, mis peegeldab meie ühiskonna kõrget toetust meie riigikaitsele ja reservväelastele,“ sõnas Herem.

Eesti riigikaitsesse saab igaüks anda enda panuse erineval viisil ja seda ka ühe sendi kaupa – kokkuvõttes igasugune panus ja ka iga sent loeb!

  • Kindral Herem lisas, et Riigikaitse Edendamise Sihtasutuse juurde loodud reservväelaste fondi saab annetusi teha ka ühekordsete maksetega või määratud summaga püsivalt.
  • Selleks tuleb makse saajaks määrata Riigikaitse Edendamise Sihtasutus ja saaja kontoks märkida EE704204278634045502.

Reservväelaste fondi eesmärk on toetada vabatahtlike annetustega Eesti riigikaitset ja reservväelasi ning tõsta meie võitlusvõimet. Reservväelaste fondi kaudu toetatakse Eesti reservväelaste osalemist pikaajalises väljaõppes, erivarustuse hankimist ja reservväelaste ühtekuuluvuse arendamist ning tunnustatakse parimaid reservväelasi ja reservüksusi.

Reservväelaste fondi eesmärk on toetada vabatahtlike annetustega Eesti riigikaitset ja reservväelasi ning tõsta meie võitlusvõimet.

Coop Pank ootab Kaardiväe programmiga liituma ja reservväelastele fondile annetama kõiki oma kliente, kelle jaoks on Eesti ja meie vabadus kallid.

Head Uudised GoodNews