1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Riigikogu kiitis heaks Valitsuse algatatud ohvriabi seaduse muudatused
Riigikogu kiitis heaks Valitsuse algatatud ohvriabi seaduse muudatused

Riigikogu kiitis heaks Valitsuse algatatud ohvriabi seaduse muudatused

1024px-Riigikogu_2011.jpgRiigikogu kiitis kolmapäevasel istungil 70 poolthäälega heaks ohvriabi seaduse muutmise seaduse, millega korrastatakse ohvriabi valdkonda ja sätestatakse uus tugikeskuse teenus naistevastase vägivalla ohvritele.

Seaduses on kirjeldatud nõuded naiste tugikeskuse teenusele, mis hõlmab nii majutust kui erinevaid nõustamisi. Teenust hakkab edaspidi korraldama sotsiaalkindlustusamet. Samuti korrastatakse teenuste rahastamist, et need oleksid jätkusuutlikud ja kvaliteetsed.

Valitsuse algatatud ohvriabi seaduse muutmise seadusega (236 SE) tagatakse inimkaubanduse ohvritele ja seksuaalselt väärkoheldud lastele parem juurdepääs teenustele.

Inimkaubanduse ohvrite abistamisel on eesmärk anda ohvritele abi mitte ainult kriminaalmenetluse ajal, vaid ka piisaval ajal enne kriminaalmenetlust, võimaldades seeläbi tõhusamat kurjategijate vastutusele võtmist. Seksuaalselt väärkoheldud alaealiste osas on eesmärk tagada ohvritele abi enne kuriteoteate esitamist ning vajaduse korral ka pärast kriminaalmenetluse algatamata jätmist.

Head Uudised GoodNews