1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Riigikogu liikmed moodustasid Eesti ajaloo toetusrühma
Riigikogu liikmed moodustasid Eesti ajaloo toetusrühma

Riigikogu liikmed moodustasid Eesti ajaloo toetusrühma

Riigikogus moodustatud toetusrühma eesmärk on kaitsta ja toetada Eesti ajalugu ning selle uurimist.

Toetusrühma esimehe Jaak Valge sõnul on Eesti ajaloo toetusgrupi ellukutsumise põhjuseid kolm. „Esiteks vajadus toetada Eesti ajaloo uurimist, mis pole saanud piisavat tähelepanu. Teiseks põhjuseks on tarve tõrjuda murettekitavaid nö tõejärgseid tendentse, mis nõrgendavad ajaloo-uurimise allikapõhisuse, allikakriitika ja autentse tõlgendamise põhimõtteid. Ja kolmandaks ajendiks on Venemaa ajaloopropaganda rünnakud Eesti ajaloo suunal, mida tuleb tõrjuda,“ rääkis Valge.

Toetusrühma liikmed

Toetusrühma kuuluvad ka Paul Puustusmaa, Kai Rimmel, Alar Laneman, Peeter Ernits, Anti Poolamets, Ruuben Kaalep, Riho Breivel, Uno Kaskpeit, Siim Pohlak, Henn Põlluaas, Urmas Reitelmann, Urmas Espenberg, Tiit Kala, Leo Kunnas, Merry Aart, Kert Kingo, Kalle Grünthal, Marko Šorin, Jaanus Karilaid, Jaak Juske, Katri Raik ja Siim Kallas.

Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad Riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad Riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

XIV Riigikogu on moodustanud kokku 67 parlamendirühma ja 73 toetusrühma.

Vaata ka Parlamendi– ja Toetusrühmade nimekirju.

Head Uudised GoodNews