1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Riigikogu liikmed moodustasid globaalse Eesti toetusrühma
Riigikogu liikmed moodustasid globaalse Eesti toetusrühma

Riigikogu liikmed moodustasid globaalse Eesti toetusrühma

Riigikogu liikmed moodustasid globaalse Eesti toetusrühma, mille eesmärk on tegeleda maailma eestlaskonna võrgustamise ja maailmaeestlaste kaasamisega, et aidata seeläbi eesti ettevõtetel uusi välisturge leida ja ühendada kõik maailmas olevad eestlaste kogukonnad digitaalselt ühtsesse globaalsesse võrgustikku.

“Välisministeeriumi andmetel elab väljaspool Eestit ligi 200 000 eestlast. Globaalne eestlus on piiride ja poliitika ülene algatus ühendamaks kõiki eestlasi ja Eesti sõpru maailmas. Selleks, et liita kogu maailmas elav eestlaskond ühtsesse võrgustikku, on valmis panustama paljud vabatahtlikud ja eesti ettevõtted laias ilmas,“ sõnas toetusrühma esimees Imre Sooäär.

“Eesti on küll e-riik, kuid meil puudub kirjeldatud globaalne võrgustik. Paljudes riikides on kohalikud sotsiaalmeedia grupid, aga globaalset võrgustikku pole. Maailma riikides elavad eestlased pole alati kursis ka kõikide e-teenustega, mida Eesti pakub. Globaalse võrgustiku loomine aitab eestlased üle maailma ja Eesti sõbrad ning e-residendid mesilasperena ühendada, et aidata tugevdada Eesti kuvandit maailmas, säilitada meie keelt ja kultuuri globaalset,“ lisas Sooäär.

Riigikogu globaalse Eesti toetusrühma aseesimehed on Peeter Ernits ja Raivo Tamm. Toetusrühma kuuluvad ka Hele EverausJüri RatasAndrei KorobeinikJaak ValgeYoko AlenderHelmen KüttMarko Šorin, Oudekki LooneKaido HöövelsonMaria Jufereva-SkuratovskiJüri JaansonNatalia Malleus ja Paul Puustusmaa.

Head Uudised GoodNews