1. Avaleht
  2. Vaba Valgevene heaks
  3. Riigikogu liikmed moodustasid Valgevene poliitvangide toetusrühma
Riigikogu liikmed moodustasid Valgevene poliitvangide toetusrühma

Riigikogu liikmed moodustasid Valgevene poliitvangide toetusrühma

Riigikogu liikmed moodustasid Valgevene poliitvangide toetusrühma.

Toetusrühma esimees Mihhail Lotman ütles, et olukord kodanikuõigustega Valgevenes on väga halb ja halveneb jätkuvalt. „Kahjuks on hiljutised jämedad inimõiguste rikkumised sellistes kohtades nagu Myanmar, Hongkong ja mujalgi inimõiguste olukorra Valgevenes varju jätnud. Valgevene poliitvangide olukord on väga raske. See kehtib eriti naisvangide kohta. Valgevene poliitvangide ja demokraatia toetusrühma eesmärk on teavitada avalikkust inimõiguste ja poliitiliste vabaduste olukorrast Valgevenes ja pakkuda moraalset tuge ebaseaduslike poliitiliste repressioonide ohvritele,“ rääkis Lotman.

Valgevene poliitvangide ja demokraatia toetusrühma aseesimees on Leo Kunnas. Rühma kuuluvad veel Tarmo KruusimäeHelir-Valdor SeederUrmas ReinsaluJüri Luik ja Raivo Tamm.

Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

Head Uudised GoodNews