1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Riigikogu riigikaitsekomisjon sõidab töövisiidile Soome
Riigikogu riigikaitsekomisjon sõidab töövisiidile Soome

Riigikogu riigikaitsekomisjon sõidab töövisiidile Soome

Riigikogu riigikaitsekomisjoni delegatsioon sõidab täna Eduskunna kaitsekomisjoni kutsel kahepäevasele töövisiidile Soome.

Riigikaitsekomisjoni esimehe Enn Eesmaa sõnul on Eesti ja Soome kaitsekomisjonide pikaajaline hea koostöö seda olulisem, et Soome on äsja esitanud taotluse NATOga liitumiseks. „Toetame tugevalt nii Soome kui ka Rootsi ühinemisotsust. Sellel on väga suur mõju Eesti ja meie piirkonna julgeolekule laiemalt,“ ütles ta. „Visiidil arutame põhjanaabritega edasisi kaitsevõime tugevdamise plaane, parlamentide koostööd ning kinnitame Riigikogu valmisolekut ratifitseerida NATOga ühinemise protokollid kohe, kui need esitatakse parlamendile menetlemiseks“

Visiidil kohtub riigikaitsekomisjoni delegatsioon Eduskunna kaitsekomisjoniga, mida juhib Petteri Orpo. Samuti kohtuvad komisjoni liikmed Soome kaitseväe juhataja, kindral Timo Kivineni, justiitsminister Anna-Maja Henrikssoni ja Soome hädaolukorra varude ameti esindajatega ning külastavad Soome rahvusvaheliste suhete instituuti (FIIA).

Lisaks riigikaitsekomisjoni esimehele osalevad visiidil komisjoni aseesimees Leo Kunnas ning liikmed Heiki HepnerPeeter Rahnel ja Mati Raidma.

Riigikaitsekomisjon on Eduskunna kaitsekomisjoniga regulaarset koostööd teinud ja iga-aastaseid töökohtumisi pidanud alates 1993. aastast, olles seega kõige kauem kahepoolset koostööd teinud komisjon Riigikogus.

Head Uudised GoodNews