1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Riigipea abikaasa Sirje Karis rääkis Ukraina presidendi abikaasa Olena Zelenskaga Ukraina abistamisest
Riigipea abikaasa Sirje Karis rääkis Ukraina presidendi abikaasa Olena Zelenskaga Ukraina abistamisest

Riigipea abikaasa Sirje Karis rääkis Ukraina presidendi abikaasa Olena Zelenskaga Ukraina abistamisest

Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis osales Ukraina presidendi abikaasa Olena Zelenska kutsel riigipeade abikaasade videokohtumisel, kus ta kõneles Ukraina toetamise tähtsusest ning Eestisse saabunud sõjapõgenike laste ja noorte vaimse tervisega tegelemise olulisusest.

Sirje Karis rääkis Eestisse saabunud Ukraina laste võimalustest siin õppida ning Tallinnas tegutsevast Ukraina sõjapõgenikest laste jaoks avatud Vabaduse Koolist. „Kuna sõda on mõjutanud väga tõsiselt kõigi laste vaimset heaolu, peame hariduse kõrval oluliseks laste ja noorte vaimset tervist ning psühholoogilise toe pakkumist,“ sõnas Sirje Karis. Samuti tõi ta esile Ukrainast pärit väikelastega või lapseootel emade vaimset ja psühholoogilist toetamist.

Sirje Karis kinnitas Eesti jätkuvat tuge Ukrainale, et aidata agressioonisõja ohvril raskustega toime tulla ja seejärel Ukrainat üles ehitada.

Eesti on keskendunud Žõtomõri oblasti ülesehitamisele ning jätkab Ukraina toetamist sõjalise, majandusliku ja humanitaarabiga nii kaua kui vaja, tuginedes seejuures ukrainlaste soovidele ja vajadustele.

Head Uudised GoodNews