1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Riik avab toetusvooru tudengite inseneeriavaldkonna projektidele
Riik avab toetusvooru tudengite inseneeriavaldkonna projektidele

Riik avab toetusvooru tudengite inseneeriavaldkonna projektidele

Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutus (EIS) avab esmaspäeval kell 9.00 üliõpilaste insenerivaldkonna arendusprojektide toetuse uue vooru. Eesmärk on julgustada tudengeid koos ettevõtetega arendama uudseid tehnoloogilisi lahendusi.

Majandus- ja tööstusminister Erkki Keldo sõnul soodustavad tudengite ja ettevõtete koostööprojektid kõrge lisandväärtusega ettevõtluse arengut: „Inseneeriatudengite toetamine ja nende kokku viimine ettevõtetega aitab luua kontakte ja pakub kasu mõlemale poolele. Tudengid saavad väärtuslikku praktilist kogemust ning ettevõtted omakorda juurdepääsu raamist väljas ideedele ja potentsiaalsetele tulevastele töötajatele. Varasemad projektid, näiteks päikeseenergia toel liikuv elektriauto, tudengisatelliit ja –vormel ning mitmed drooninduse valdkonna projektid näitavad, et noorte inseneride ja ettevõtete koostöös sündivad lahendused võivad viia uute tehnoloogiate väljatöötamiseni, millest saab kasu nii tööstus kui ka ühiskond laiemalt.”

Tudengid saavad väärtuslikku praktilist kogemust ning ettevõtted omakorda juurdepääsu raamist väljas ideedele ja potentsiaalsetele tulevastele töötajatele.

EISi juhatuse liikme Sigrid Harjo sõnul saavad toetusele kandideerida tudengite tiimid, kes koostöös mõne ettevõttega tegelevad insenerivaldkonna arendustega. Projekti juhtiv roll peab jääma üliõpilastele. „Avame juba kolmanda üliõpilaste arendusprojektide vooru ning ootame taas põnevusega uusi ideid ja meeskondi toetust taotlema. See on unikaalne võimalus saada praktilisi teadmisi ja oskuseid nii inseneeriast kui projektide juhtimisest – selle toetuse raames saab kõike ise katsetada, arendada ja vaimustada inseneeriast. Lisaks juba tuntud projektidele nagu Solaride või Estcube on igast voorust tulnud uusi ja innovatiivseid arendusi, näiteks inimkaasleja humanoidrobot Semubot, tark energiasalvestuslahendus ja langevarjumoodul mehitamata sõidukitele. Iga kord on üliõpilased tulnud põnevate ja lennukate ideedega, millest võivad saada meie majanduse uued edulood,” ütles Harjo.

Foto: Freepik

Toetuse eesmärk on toetada inseneriteaduste alaste teadmiste arendamist ja nende praktikasse rakendamist koostöös ettevõtetega läbi toote või tehnoloogia arendamise. Seeläbi saavad kasu ettevõtted, kes vajavad pädevaid inseneriteadmistega töötajaid, et nende teenused ja tehnoloogiad oleksid konkurentsivõimelised, innovaatilised ja toodaksid lisandväärtust.

  • Toetuse maksimaalne suurus ühe projekti kohta on 100 000 eurot ja minimaalne suurus on 20 000 eurot. Toetuse aastane eelarve on ligi 1 miljon eurot.
  • Taotlemine on avatud kuni 16. detsembrini kell 16.00. 30. septembril kell 14.00 toimub veebiseminar, kus jagatakse toetuse kohta täpsemat infot
  • Rohkem infot SIIT.
Head Uudised GoodNews