1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Riik kutsub noori esitama visiooni tuleviku Eestist
Riik kutsub noori esitama visiooni tuleviku Eestist

Riik kutsub noori esitama visiooni tuleviku Eestist

Foto: Pixabay

Selle aasta 12. augustil tähistatakse juba 15. korda Eestis rahvusvahelist noortepäeva, millest tulenevalt kutsub Eesti Noorsootöö Keskus kõiki siinseid noori osalema omaloomingu konkursil „Minu tuleviku Eesti on koht, kus noor…“

Eesti Noorsootöö Keskuse kaasatuse ja konkurentsivõime üksuse juht Epp Reedik sõnas, et loovtööde kampaania eesmärk on tuletada noortele meelde, et nende hääl loeb, nad ei ole liiga noored, et oma arvamust avaldada ja nemad ise suudavad omale täpselt sellise Eesti luua nagu neile meeldiks. “Teema eesmärk on anda noorele võimalus pöörata tähelepanu probleemidele või olukordadele, mis nende hinnangul vajavad muutmist. Seeläbi on noortel võimalus pakkuda lahendusi ja näidata, milline on nende ideaalne Eesti,” ütles Reedik.

Konkursi jaoks saavad noored valmistada visuaalse loovtöö teemal „Minu tuleviku Eesti on koht, kus noor…“. Loovtöö võib olla joonistus, pilt, video või muus vormis elektrooniliselt edastatav looming. Laekunud loovtöid jagab ENTK ka laiema avalikkusega, tuues seeläbi noorte ootused ja soovid fookusesse. See tähendab, et töödel on ka hilisem reaalne väärtus Eesti noortepoliitika kujundamises.

Loovtööde konkursile on oma õla alla pannud Telia Eesti ja JustFilm, pakkudes osalejatele omalt poolt vägevaid auhindu. Parima loovtöö autorit tunnustatakse uue iPhone 8’ga ning kõik osalejad saavad kingituseks noorte filmifestivali JustFilm kinkepiletid. Lisaks antakse konkursil välja väiksemaid auhindu.

Oma visuaalne ja virtuaalne loovtöö tuleb esitada hiljemalt 10.08 kell 10.00 aadressil stardiplats.ee.

Võitjad kuulutatakse välja rahvusvahelisel noortepäeval 12.08.

Rahvusvahelist noortepäeva on tähistatud alates 1999. aastast ning selle raames toimub Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni algatusel 12. augustil noortele suunatud sündmusi üle kogu maailma. Eestis on noortepäeva tähistatud 2003. aastast ning läbi aastate on korraldatud erinevaid tegevusi, tutvustades noortele loodud võimalusi. Rahvusvahelise noortepäeva keskmeks on noorte vajaduste mõistmine, noori toetavate poliitikate jõustamine ning noorte otsustusprotsessidesse kaasamise julgustamine.

Head Uudised GoodNews