1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Riik soovib köögivilja isevarustatuse 2020. aastaks 75%-ni tõsta
Riik soovib köögivilja isevarustatuse 2020. aastaks 75%-ni tõsta

Riik soovib köögivilja isevarustatuse 2020. aastaks 75%-ni tõsta

Riik soovib köögivilja isevarustatuse 2020. aastaks 75_ni tõstaEesti aiandussektor sai aastateks 2015-2020 arengukava, mille eesmärk on tõsta Eestis kasvatatud köögivilja isevarustatuse tase 2020. aastaks 58 protsendilt 75 protsendini ning puuvilja- ja marjade isevarustatuse tase 10 protsendilt 15 protsendini.

Eesti aiandussektori arengukava aastateks 2015-2020 annab ülevaate Eesti aiandussektori hetkeseisust ning analüüsib sektori nõrkusi ja arenguvõimalusi. Lisaks isevarustatuse taseme tõstmisele on seatud eesmärgiks toodangu lisandväärtuse kasv, Eesti päritolu aiandussaaduste suurem osatähtsus ostudes ning laiemalt aiandussektori tutvustamine.

Eesti Aiandusliidu juhatuse esimehe Raivo Külasepa sõnul on sektorile oluline, et riigiga koos on seatud konkreetsed eesmärgid aianduse arenguks Eestis. “Eesti aiandustootjad näevad sektoris potentsiaali, et senisest rohkem võiks meie toidulaual olla kodumaine puu- ja köögivili. Kui seda ka riiklikult oluliseks peetakse, siis on lootust selle teostumisele,” ütles Külasepp.

Aiandussektori arengukavas mõistetakse aiandussektori all puu- ja köögivilja tootmist ning töötlemist, sealhulgas mahepõllumajanduslik puu- ja köögivili, lillekasvatust, istikute kasvatust, maastikuehitust ja floristikat.

Head Uudised GoodNews