1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. ROHELINE KOOL I President Kersti Kaljulaidist saab Rohelise Kooli liikumise patroon
ROHELINE KOOL I President Kersti Kaljulaidist saab Rohelise Kooli liikumise patroon

ROHELINE KOOL I President Kersti Kaljulaidist saab Rohelise Kooli liikumise patroon

President Kersti Kaljulaid annab sel reedel Tartus üle Rohelise Lipu keskkonnamärgised rohkem kui kolmekümnele keskkonnateadlikult ja jätkusuutlikult toimetavale koolile ja lasteaiale üle Eesti. Riigipeast saab ühtlasi üleilmse programmi Eesti patroon.

„Meie otsused mõjutavad meid ümbritsevat tänapäeval rohkem kui eales varem ja enesekindlate keskkonnateadlike noorte sirgumine on meie suurim lootus kliimamuutustega toime tulemiseks. Vaid nii saame kindlad olla, et tulevane otsustajate põlvkond on meie omast nutikam ja paremate eelteadmistega, et keskkonnaprobleemidega hakkama saada,“ selgitas riigipea Rohelise Kooli programmi olulisust.

Riigipea peab kõne Rohelise Kooli programmi virtuaalsel tunnustusüritusel Tartu lasteaias Lotte, kus antakse 33-le koolile ja lasteaiale keskkonnamärgis Roheline Lipp. Lotte lasteaed on üks tänavustest Rohelise Lipu saajatest, kokku osaleb Rohelise Kooli programmis üle 140 Eesti haridusasutuse.

Eestis juhib programmi Eesti Looduskaitse Selts ning alates sellest õppeaastast viib selle tegevusi ellu Tartu loodusmaja. Programmis on 12 keskkonnaga seotud teemat, näiteks jäätmed, prügi, toit, energia, transport ja elurikkus. Koolidel ja lasteaedadel on vabad käed, mil viisil kõige paremini teemasid oma õppetöösse lõimida, et aidata lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Üle maailma on võrgustikus lisaks Eestile veel 63 riiki ja üle 59 000 õppeasutuse.

Head Uudised GoodNews