1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. ROHELINE ÕU I Pirita kutsub ühistuid taotlema haljastustoetust
ROHELINE ÕU I Pirita kutsub ühistuid taotlema haljastustoetust

ROHELINE ÕU I Pirita kutsub ühistuid taotlema haljastustoetust

Tallinnas tegutseval korteriühistul on ka sel aastal võimalik projektist „Roheline õu” taotleda linnalt toetust hoovi haljastuse rajamiseks või korrastamiseks. Taotlusi saab esitada aasta ringi.

„Tallinn toetab ka tänavu projektiga „Roheline õu” korteriühistuid hoovi heakorrastamise või haljastuse rajamisega seotud kulude katmisel. Kutsun Pirita korteriühistuid aktiivselt projektist toetust taotlema, et Piritale tekiks juurde kauneid hoove ja elukeskkond muutuks veelgi meeldivamaks,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Projekti „Roheline õu” toetus on korteriühistutele ette nähtud lillevaaside, -amplite; -kastide ja muude mahutite, peenrapiirete, geotekstiili, istutusmaterjali (sh turvas, muld jms) ning pinnasekatte (multš, dekoratiivkivid jms) ostmiseks ja paigaldamiseks ning muru rajamiseks ja samblatõrjeks.

Samuti saavad ühistud projektist „Roheline õu” taotleda toetust puude raieks ning puude ja põõsaste hoolduslõikuseks. “Nende tööde tegemise aeg on peagi käes ning ühistutel tasub üle vaadata õuealal kasvavad puud-põõsad. Kindlasti tuleb kärpida puude ja põõsaste oksi, mis ulatuvad väljapoole kinnistu piire ja võivad ohustada liiklejaid, varjavad liiklusmärke või takistavad jalakäijate, ratturite või sõidukite liiklust,” märkis linnaosavanem.

  • Toetuse „Roheline õu” taotlus koos korterelamu hoovi või hoovi osa fotodega (enne ja pärast tööde tegemist) tuleb esitada kahe kuu jooksul pärast tööde tegemist.
  • Toetuse eelarve 44 000 eurot. Toetuse ülemmäär on 60% tööde maksumusest, kuid kõige rohkem 600 eurot korterelamu kohta kalendriaastas. Taotlusi võetakse vastu aasta ringi kuni meetme eelarve lõppemiseni.
  • Rohkem infot leiab Tallinn.ee!
Head Uudised GoodNews