1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Roheline pastor Peter Dennebaum jõuab Eestisse
Roheline pastor Peter Dennebaum jõuab Eestisse

Roheline pastor Peter Dennebaum jõuab Eestisse

Täna jõuab oma Poola ja Balti riikide tuuri raames Eestisse pastor Peter Dennebaum, kelle eesmärk on ühendada Euroopa rohelise mõtlemisega progressiivseid usklikke.

Pastor Dennebaumi sõnul on tegemist isikliku visiidiga, et luua suhteid piirkonna roheliste liikumiste liidrite ja progressiivsete usujuhtidega. „Ma olen ise protestant ja gei ning näen oma missioonina ühendada progressiivseid usuinimesi igast religioonist ja tuua meid kõiki kokku Euroopa Rohelise Partei alla,“ ütles Dennebaum.

Täna kell 17 kohtub pastor Dennebaum Telliskivi Rahva Raamatu Literaadis Eesti roheliste juhtide Zuzu Izmailova ja Marko Kaasikuga. Kohtumisel osaleb ka pastor Annika Laats. „Rohelistena oleme me inimeste isikuvabaduste ja õiguste vankumatud toetajad. Meile teeb eriti head meelt, et sageli pigem pimeda keskajaihalusega silma paistvates usuringkondades on toimumas muutus ja üha rohkem progressiivseid usklikke nõuab tolerantsust ja suuremat hoolt meie elukeskkonna suhtes,” ütles roheliste kaasjuht Kaspar Kurve.

„Õiglase, tolerantse, progressiivse, vaba ja hooliva Euroopa aluseks on sidemed, mis ulatuvad üle riigipiiride ja religioonide. See on meie unistus, mille nimel ma pingutan,“ ütles Dennebaum.

Eesti on pastor Dennebaumi Euroopa tuuri 14. riik viimase 24 kuu jooksul. Pastor Dennebaum tegutseb koordinaatorina Euroopa Progressiivses Rohelises Religioonidevahelises Koalitsioonis (European Green Progressive Interfaith Coalition, EPGIC), mis tegutseb Euroopa Roheliste Partei all.

Head Uudised GoodNews