1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Rohelised algatasid petitsiooni, millega taotletakse lageraiete panemist referendumile
Rohelised algatasid petitsiooni, millega taotletakse lageraiete panemist referendumile

Rohelised algatasid petitsiooni, millega taotletakse lageraiete panemist referendumile

Eestimaa Rohelised algatasid petitsiooni, millega taotletakse lageraiete panemist referendumile. Referendum peaks toimuma 17.10.2021 ehk KOV valimistega samal kuupäeval ning täpne küsimus on “kas lageraied peaksid Eestis olema keelustatud”. Alates tänasest on võimalik petitsioon allkirjastada rahvaalgatus.ee keskkonnas.

“Metsateemalisi petitsioone on algatatud ennegi, kuid paraku pole seni nendega arvestatud,” ütles Eestimaa Roheliste esimees Kaspar Kurve. “Otsustasime seekord probleemile läheneda teisiti – meie tänane valitsus on teada andnud, et tahab läbi otsedemokraatlike meetodite rahvast rohkem riigivalitsemisesse kaasata, mis on iseenesest väga tervitatav. Võttes arvesse Keskkonnaministeeriumi suutmatust võtta vastu uus metsanduse arengukava ning üha süvenev ning ühiskonda lõhestav metsasõda, leidsime, et kõige õiglasem on siinkohal küsida rahva arvamust.”

Eestimaa Roheliste esinaine Züleyxa Izmailova: “Intensiivmajandajad hakkavad kindlasti kohe rääkima töökohtade kaost maal, üritades sellega varjata tegelikkust – üks harvester röövib mitme kohaliku inimese töö! Ühes paigas saab lageraiet teha heal juhul korra 50 aasta jooksul – mets taastub 50-100 aastat. Vaja on lageraietest nutikamat lähenemist metsa majandamisele. Kui lageraiete lubamise üle hääletada, siis tekib rahval võimalus anda edasiseks aruteluks piisav tõuge.”

Head Uudised GoodNews