1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Rohelised: Rääkige Alar Karis presidendiks
Rohelised: Rääkige Alar Karis presidendiks

Rohelised: Rääkige Alar Karis presidendiks

Alar Karis
Alar Karis

Rohelised on endiselt seisukohal, et Eestile peaks presidenti valima kõik Eesti kodanikud.  Samas on nüüd vaja valida president lähtuvalt hetkel kehtivatest seadustest.

Eile hommikul pöördus Erakond Eestimaa Rohelised kõigi Riigikogu liikmetele poole kirjaga, mis soovitab kokku leppida Alar Karise presidendiks valimine. Siin on selle kirja sisu.

Juba 31.05.2016 palusime Riigikogu liikmetelt alljärgnevat: “Võttes arvesse kujunenud olukorda, kus Eesti Vabariigi Presidendi institutsiooni usaldusväärsus on äärmiselt madal, on oluline, et valides uut riigipead, ei võtaks Riigikogu või Valimiskogu poliitilisi riske ja ei korraldaks valimistest  palagani. Kutsume Presidendi valijaid olema üle igapäevastest poliitilistest kemplemistest.”

Head Riigikogu liikmed, me palume teil veelkord tõsiselt kaaluda Roheliste poolt pakutud kandidaati – Alar Karist. Alar Karis ei ole seotud Eestimaa Rohelistega ja pole ise avaldanud soovi kandideerida presidendiks. Samas me usume, et kui väärikat Eesti kodanikku paluda täita isamaalist kohust, siis ta võib enda ülesseadmisega nõustuda.

Alar Karis on näidanud ennast võimeka teadlasena ja haridusjuhina. Riigikontrollis töötades  pole ta kartnud konfrontatsiooni teiste riigiasutustega, millega on tõestanud oma sõltumatust. Ta on suutnud olla diplomaatiline ja väärikas tippjuht nii Eesti Maaülikoolis, Tartu Ülikoolis kui ka Riigikontrollis.

26.03.2013 võttis Riigikogu vastu otsuse, millega nimetati riigikontrolöri ametisse Alar Karis. Poolt hääletas siis 76 Riigikogu liiget. Loodetavasti leiab tänane Riigikogu üksmeele, et valda Alar Karis Eesti Presidendiks.

Head Uudised GoodNews