1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. ROOSIPÄEVAD! Botaanikaaias toimuvad nädalavahetsel Roosipäevad
ROOSIPÄEVAD! Botaanikaaias toimuvad nädalavahetsel Roosipäevad

ROOSIPÄEVAD! Botaanikaaias toimuvad nädalavahetsel Roosipäevad

Roos_Alfred_Colomb
Foto: Tallinna Botaanikaaed

16. ja 17. juulil toimuvad Tallinna Botaanikaaias Roosipäevad, kus sel aastal teemaks väänroosid ning kavas on ekskursioonid rosaariumis ja Else Liventaali värskelt ilmunud roosiraamatu “Roosid. Nõuandeid ja soovitusi aednikule” esitlus.

Seekordseks Roosipäevade teemaks on väänroosid. Rahvapäraselt on väänroosid tuntud ronirooside nime all, kuigi ronitaimedele iseloomulikke roniorganeid neil ei ole. On vaid väga pikad väänduvad võrsed, mis sirguvad toe najal kõrguste poole ja kattuvad suve jooksul korra või enamgi lopsaka värvika õitemerega. Millised neist on talvekindlamad, tervemad, varaseimad ja parimad õitsejad – seda ja palju muud saab teada 16–17. juulil Roosipäevadel.

Roosipäevadel toimuvad põnevad ekskursioonid rosaariumis ja Else Liventaali värskelt ilmunud roosiraamatu “Roosid. Nõuandeid ja soovitusi aednikule” esitlus. Raamatut on võimalik osta kohapeal soodushinnaga.

Müügil on roosiistikud ja püsikud, mis roosidega hästi kokku sobivad.

Toimub roosijaht, mille käigus valime kõige ilusama roosisordi ning loosime välja auhindu Tallinna Botaanikaaialt, Teletornilt ning Tampelt. Avatud on kohvik Bellis, tänavatoitu pakub Food-attack ning soojade jookidega rõõmustab Pauligi kohvibuss.

Haarake kaasa piknikutekk ning tulge veetke kena nädalavahetus rooside keskel Tallinna Botaanikaaias.

Head Uudised GoodNews