1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Rotermann tähistab adventi tasuta üritusega
Rotermann tähistab adventi tasuta üritusega

Rotermann tähistab adventi tasuta üritusega

Vanalinna ja sadama vahel paiknev Rotermann on pühadeks valmis. Jõulude tähistamine algab juba sel pühapäeval, esimesel advendil, mil koorilaulu saatel jõuluvana tervitada saab.

Raekoja platsi jõuluturust kõigest kiviviske kaugusel asub saladuses hoitud jõulumaa. Rotermanni kvartalisse on püsti pandud rekordarv kuuski, üle 150 suurema ja väiksema. Kõige kõrgemad neist laiuvad peaväljakul ja Korstnaplatsil. Rotermanni kvartal on kaunistatud suure hulga jõulutuledega, muutes selle tõeliseks talvevõlumaaks. Instagrami pildimaterjali jagub vähemalt gigabaidi jagu.

„Jõulud on eelkõige usk ja lootus, valguse ja parema tuleviku poole. Eriti veel meie pimedas, eeltalvises kliimas. Oleme advendipühade ajal koos lähedastega ja toetame üksteist,“ ütles kvartali rajaja Urmas Sõõrumaa.

Sel pühapäeval tähistatakse peaväljakul esimest adventi tasuta üritusega, kuhu on oodatud kõik pisemad ja suuremad. Esimese pühadeperioodi tunde loob kuuse kõrvalt kostuv koorilaul, glögi lõhn ja Carmen Cafe 2. korrusel asuv kuuseehete meisterdamise käsitöönurk lastele. Kell 13 saabub aga eranditult kõigi jõulusoove kuulama jõuluvana, kaasas kommid ja präänikud. Üritus toimub kolmel järjestikusel advendil, algusaeg kell 12.

Head Uudised GoodNews